Pannekaker er godt det, men det er jo så utrolig kjedelig å steke dem.
Da er ovnspannekake løsningen.
Hvis du vil ha en ganske tradisjonell utgave med bacon og blåbær, så finner du den her.
Her er en utgave med ost, skinke, tomat og pizzakrydder. Toppet med ruccola og havsalt !
Denne inneholder ganske mye egg og melk, så den blir luftig og god !!!
Her prater vi pizzapannekake ♫♫
Du trenger til 4 porsjoner:
- 4 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 8 dl helmelk
- 5 stk egg
- 200 g revet ost, jeg brukte Jarlsberg
- 200 g skinke
- Små tomater
- Pizzakrydder
- Ruccola
- Havsalt
Sånn gjør du:
- Smør en langpanne på ca. 30 x 40 cm. Legg i bakepapir. Bakepapiret fester seg mye bedre til formen hvis den er smurt, derfor smører jeg den først, men det er ikke nødvendig.
- Visp sammen hvetemel, salt, bakepulver, melk og egg til en pannekakerøre.
- La den stå og svelle ca. 15 minutter og hell den i formen.
- Skjær skinke i biter, jeg brukte smårettskinke i biter.
- Del tomater i to.
- Dryss skinke over pannekaken, legg på tomater og krydre godt med pizzakrydder.
- Stek pannekaken ved 200° i 10 minutter.
- Dryss over ost -og stek den videre i 25-30 minutter.
- Dryss over ruccola og havsalt ved servering.
Tips:
Ovnspannekaken er god kald også, så får du igjen rester legg den i matpakken dagen derpå.
Ingredienser ♫♫ |
La røren svelle i 15 minutter ♫♫ |
Klar til steking ♫♫ |
Dryss over ost, når langpannekaken har stekt i 10 minutter ♫♫ |
Klar til servering ♫♫ |
Spis & Nyt ♫♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar