Dagens burger er en ganske så sunn variant, med mager kyllingfilet.
Her kan du selvsagt bruke grove hamburgerbrød, men jeg hadde gode hjemmelaget hamburgerbrød i fryseren. Oppskrift på hamburgerbrød finner du 👉 her.
Vil du lage pesto selv, så finner du oppskrift 👉 her.
Server gjerne burgerne med søtpotetfries ♫
Du trenger til 3 stk:
- 2 stk kyllingfilet
- Salt
- Pepper
- Kyllingkrydder
- 1 stk fersk mozzarella
- 1-2 stk tomat
- 3 stk hamburgerbrød
- 2-3 ss pesto
- Crispysalat
- Søtpotetfries *
Sånn gjør du:
- Finskjær kyllingfilet fri for fett og sener.
- Del kyllingfilet i to på langs, så den blir tynn.
- Krydre kyllingfiletene godt med salt, pepper og kyllingkrydder.
- Stek kylling i smør eller olje på middels varme i 2-3 minutter på hver side.
- Skjær tomat og mozzarella i skiver.
- Smør pesto på hamburgerbrød.
- Legg på salat, stekt kylling, tomat og mozzarella.
Søtpoteter:
- 1-2 stk søtpoteter
- 1 eggehvite
- Salt
- Pepper
- Rapsolje
Sånn gjør du:
- Skjær søtpotet i 1 centimeter tykke strimler og vend dem i lett pisket eggehvite.
- Legg dem i en bolle og bland dem godt med olje, salt og pepper.
- Fordel strimlene jevnt utover på et bakepapir og stek dem i ovnen på 210 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Tips:
Du kan også bruke fryste søtpotetfries, som du finner i frysedisken.
|
Ingredienser ♫ |
|
Steker kyllingfilet ♫ |
|
Smør pesto på hamburgerbrød ♫ |
|
Stekt søtpotet ♫ |
|
Spis & Nyt ♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar