Goi cuôn er navnet på de vietnamesiske vårrullene som tilberedes uten fritering.
De ferske ingrediensene legges på fuktet rispapir og pakkes i små ruller.
Jeg bruker norske dypvannsreker, det er neppe det de gjør i Vietnam, der går det vel mest i store tigerreker. Men, det finnes ikke bedre reker enn de som lever i Barentshavet og langs Norskekysten !
Dypp vårullene i soyasausen og spis & nyt !!
De kan også serveres med sweet chili saus hvis det er din favoritt.
Herlig, smaksrik og god kosemat -eller forrett !
De smaker bare helt himmelsk !
Du trenger:
- Rispapir
- Reker
- Isbergsalat
- Gulrøtter
- Agurk
- Paprika
- Koriander
- Soyasaus
- Chli
- Sitrongress (kan droppes)
- Sesamfrø
- (Sweet Chili saus)
Sånn gjør du:
- Skrell reker.
- Skjær isbergsalat i strimler.
- Skjær gulrøtter, paprika og agurk i tynne strimler.
- Legg et rispapir, du må lage en og en om gangen. Bløtlegges i kaldt vann i 10-15 sekunder.
- Legg rispapiret over på ett rent bløtt kjøkkenhåndkle.
- Legg på grønnsaker, reker og litt koriander.
- Brett rispapiret over fyllet, brett inn kantene og rull sammen.
- Bland sammen soyasaus, hakket chili, litt hakket sitrongress, koriander og sesamfrø -og dypp vårrullene i sausen !
|
Skjær isbergsalat, agurk, paprika og paprika i strimler ♫ |
|
Bland sammen dressingen ♫ |
|
Montering av vårruller ♫ |
|
Lag vårrullene ♫ |
|
Spis & Nyt ♫ |
|
Det er lov til å bruke kniv og gaffel, hvis du ønsker det ♫ |
|
Ingredienser ♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar