- og er ett perfekt utgangspunkt for en saftig karbonade.
Tilbehøret er min utrolig gode og lettvinne grønne peppersaus !
Løp og kjøp Mrs. Cheng's soppsoya 🌿
Jeg har ikke funnet Mrs Cheng's produkter i Norge, men kjøpt den i Sverige.
Herlig gode hasselbackpoteter, en knall grønn ertestuing, masse stekt løk og vi Hedmarkinger må selvfølgelig ha litt tyttebær til !
Steg for steg bilder under oppskriften 👇
Oppskriften er til 8 porsjoner.
Jeg har i tillegg spedd kjøttdeigen av høyrygg med litt fløte !
Resultatet du får er skikkelig saftige og gode karbonader 🌿
Resultatet du får er skikkelig saftige og gode karbonader 🌿
Tilbehøret er min utrolig gode og lettvinne grønne peppersaus !
Løp og kjøp Mrs. Cheng's soppsoya 🌿
Jeg har ikke funnet Mrs Cheng's produkter i Norge, men kjøpt den i Sverige.
Herlig gode hasselbackpoteter, en knall grønn ertestuing, masse stekt løk og vi Hedmarkinger må selvfølgelig ha litt tyttebær til !
Steg for steg bilder under oppskriften 👇
- 1,6 kg høyrygg
- 1,5 dl kremfløte
- 2 ss potetmel
- 3 ts salt
- 2 ts pepper
Sånn gjør du:
- Skjær opp høyrygg i biter på ca. 2 x 2 cm.
- Bland kjøttbitene med salt, pepper og potetmel før du legger det i kjøttkvernen.
- Legg i litt og litt kjøtt og la maskinen gjøre jobben, ikke dytt kjøttet hardt ned i maskinen.
- Bland forsiktig inn fløte. Ikke rør mer enn nødvendig.Trikset er å arbeide minst mulig med kjøttet så ikke kjøttfibrene blir ødelagt.
- Form karbonader på ca. 150 gram.
- Stek dem i en varm panne med en blanding av smør, for smakens skyld og olje for varmens skyld. Etterstekes på svakere varme i 5-10 minutter. Steker du mange kan du gjennomsteke dem i stekeovn ved 175ºC i ca. 20 minutter.
Oppskriften er til 8 porsjoner.
- 8 dl kjøttkraft (vann og 2 beger kjøttfond/kjøttbuljong)
- 4 ss hvetemel
- 2 ss grønn pepper
- 2 dl kremfløte
- 2-3 ss soppsoya eller mørk soyasaus
Sånn gjør du:
- Rist sammen melet med litt kald kjøttkraft -eller vann.
- Kok opp resten av kraften og visp inn meljevningen.
- La sausen koke i 5 minutter.
- Knus grønn pepper grovt i en morter.
- Tilsett grønn pepper, soppsoya og fløte.
- La sausen koke i ytterligere 5-10 minutter.
Hasselbackpoteter
Oppskrift på hasselbackpoteter finner du her.
Ertestuing
- 500 g frosne erter
- 50 g smør
- ca. 1 ts salt
- ca. 1 ts pepper
Sånn gjør du:
- Kok opp frosne erter i vann. De trenger bare koke ett par minutter.
- Sil av vannet.
- Tilsett smør og kjør ertestuingen med en stavmikser eller i en blender.
- Smak til med salt og pepper.
Stekt løk
- 4 gule løk
- Smør
- Olje
- 1 ts sukker
- 5 ss vann
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Skjær løk i ringer. Bruk en mandolin hvis du har.
- Ha den oppskårede løken i en stekepanne med en blanding av smør og olje.
- La den surre på middels varme til den blir gyllen.
- Dryss over litt sukker.
- Ha i 5 ss med vann og la løken surre på svak varme til den har blitt brun. Rør i den underveis.
- Smak til med salt og pepper.
Tips:
Blir ikke løken så brun, som du vil ha den. Det tar i hvert fall en time, så kan du jukse litt og tilsette en ts soppsoya før servering.
Skjær høyrygg i biter, bland inn salt, pepper og potetmel 🌿 |
Kvern kjøttet 🌿 |
Bland forsiktig inn fløte 🌿 |
Lag karbonader 🌿 |
Stek karbonadene 🌿 |
Jeg ettersteker dem i stekeovn 🌿 |
Hasselbackpoteter klare til steking 🌿 |
Skjær opp løk 🌿 |
Stek løken 🌿 |
Kok saus 🌿 |
Lag ertestuing 🌿 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar