Asiatisk torsk med sopp og reker ๐Ÿ„๐ŸŸ


Sopp passer utrolig godt til fisk ๐Ÿ„
Her har jeg brukt torsk og aromasopp.

Ikke de mest spennende ingrediensene, men sammen med asiatiske smaker blir det veldig godt !!
Fiks - ferdig - sunn og god hjemmelaget middag pรฅ 30 minutter


Du trenger til 2 solide porsjoner:
  • 300 g torskefilet uten skinn
  • 150 g kokte store reker
  • 150 g sopp, jeg brukte aromasopp
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts sesamolje
  • 3 ss lys soyasaus, kikkoman
  • 1 ss oystersauce
  • 1 lime
  • 1/2 rรธd chili
  • Koriander
  • Kokt ris
Sรฅnn gjรธr du:
  1. Varm stekeovnen til 200 ยบC.
  2. Kok ris. Jeg brukte jasminris, som skulle koke i 20 minutter,
  3. Bland sammen rapsolje, sesamolje, soyasaus, oystersauce, saften av en lime og chili.
  4. Del torsken i stykker og legg dem i ett ildfast fat.
  5. Hell over marinaden og la fisken ligge i soyamarinaden i 10 minutter.
  6. Del soppen i mindre biter og stek den i litt olje/smรธr i stekepanne. 
  7. Hell soppen og store reker over/rundt fisken nรฅr den er ferdig marinert.
  8. Stek torsk og sopp i stekeovnen i 10-15 minutter til fisken er ferdig.
  9. Legg ris pรฅ en tallerken, legg pรฅ torsk, reker og sopp -og hell over marinaden fra formen.
  10. Dryss over hakket koriander.
Ingredienser ๐ŸŸ
Bland sammen marinaden ๐ŸŸ
Mariner fisken i 10 minutter ๐ŸŸ
Kok ris og stek sopp ๐ŸŸ
Stekes ved 200 grader i 10-15 minutter ๐ŸŸ

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar