Panna cotta med kryddermarinerte plommer 💕

💕
NÃ¥ er det sesong for gode norske plommer.
Benytt anledningen til å lage Panna cotta, en av verdens beste desserter.
Panna cotta oversatt fra Italiensk betyr kokt fløte -og det er nettopp det det er !


Sammen med høstens gode plommer med varme krydder smaker det helt fantastisk 💕

I dag tilsatte jeg litt honning i panna cotta'en, eller vaniljepuddingen, som er ett godt dekkende navn.

Kraftig, JA - kokt fløte med masse sukker, det er ikke akkurat en Grete Roede dessert !

Varmende god og søt høstdessert !


Du trenger til 6 stk:
  • 7,5 dl kremfløte
  • 1,5 dl sukker
  • 4 gelantinplater
  • 2 ss flytende honning
  • 1 vaniljestang
Plommer:
  • 6 store plommer
  • 1 kanelstang
  • 1 vaniljestang
  • 1 sitron, saften
  • 150 g sukker
  • 1 dl vann
Sånn gjør du:
  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5-10 minutter. 
  2. Snitt vaniljestangen på midten, skrap ut vaniljefrøene. Både frø og vaniljestangen skal legges i fløten.
  3. Kok forsiktig opp fløte, sukker, honning, vaniljestang og vaniljefrøene. 
  4. Ta det av platen, ta ut vaniljestengene, og rør inn gelatinen.
  5. Sil blandingen over i en mugge.
  6. Hell blandingen i små former eller glass.
  7. Avkjøl minst 4 timer før servering. Du kan gjerne lage dem dagen før de skal serveres, men vent med å legge på plommene til rett før servering.
  8. Plommer: Kok opp vann, sukker og sitronsaft i en kjele. Snitt vaniljestangen pÃ¥ midten, skrap ut vaniljefrøene. BÃ¥de frø og vaniljestangen skal legges i sukkerlaken. Tilsett kanelstang og plommer skÃ¥ret opp i smÃ¥ biter. Kok det opp pÃ¥ nytt og la det trekke i 10 minutter.  Avkjøles helt før du siler av sukkerlaken og fordeler plommeblandingen over panna cottaen.
  9. Pynt med mynte (hvis du har).
Kok opp fløte, sukker, honning, vaniljestang og vaniljefrø 💕
Visp inn gelantin 💕
Sil fløteblandingen 💕
Hell fløteblandingen i porsjonsglass 💕
Kok opp vann, sukker og sitronsaft 💕
Tilsett vaniljefrø, vaniljestangen, kanelstang og plommer 💕
Sil av sukkerlaken 💕
Fordel plommene på toppen av panna cottaene 💕
Klare til servering 💕

Ingredienser 💕

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar