NÃ¥ er det sesong for gode norske plommer.
Benytt anledningen til å lage Panna cotta, en av verdens beste desserter.
Panna cotta oversatt fra Italiensk betyr kokt fløte -og det er nettopp det det er !
Sammen med høstens gode plommer med varme krydder smaker det helt fantastisk 💕
Du trenger til 6 stk:
Sånn gjør du:
I dag tilsatte jeg litt honning i panna cotta'en, eller vaniljepuddingen, som er ett godt dekkende navn.
Kraftig, JA - kokt fløte med masse sukker, det er ikke akkurat en Grete Roede dessert !
Varmende god og søt høstdessert !
Du trenger til 6 stk:
- 7,5 dl kremfløte
- 1,5 dl sukker
- 4 gelantinplater
- 2 ss flytende honning
- 1 vaniljestang
Plommer:
- 6 store plommer
- 1 kanelstang
- 1 vaniljestang
- 1 sitron, saften
- 150 g sukker
- 1 dl vann
- Legg gelatinplater i kaldt vann i 5-10 minutter.
- Snitt vaniljestangen på midten, skrap ut vaniljefrøene. Både frø og vaniljestangen skal legges i fløten.
- Kok forsiktig opp fløte, sukker, honning, vaniljestang og vaniljefrøene.
- Ta det av platen, ta ut vaniljestengene, og rør inn gelatinen.
- Sil blandingen over i en mugge.
- Hell blandingen i små former eller glass.
- Avkjøl minst 4 timer før servering. Du kan gjerne lage dem dagen før de skal serveres, men vent med å legge på plommene til rett før servering.
- Plommer: Kok opp vann, sukker og sitronsaft i en kjele. Snitt vaniljestangen på midten, skrap ut vaniljefrøene. Både frø og vaniljestangen skal legges i sukkerlaken. Tilsett kanelstang og plommer skåret opp i små biter. Kok det opp på nytt og la det trekke i 10 minutter. Avkjøles helt før du siler av sukkerlaken og fordeler plommeblandingen over panna cottaen.
- Pynt med mynte (hvis du har).
Kok opp fløte, sukker, honning, vaniljestang og vaniljefrø 💕 |
Visp inn gelantin 💕 |
Sil fløteblandingen 💕 |
Hell fløteblandingen i porsjonsglass 💕 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar