I dag valgte jeg å servere den helt naturell, med lettkokte asparges, hollandaisesaus og parmesanchips.
Ta den ut av kjøleskapet en halvtimes tid før servering.
- Kongekrabbebein, kokt
- Asparges
- Loff
- Lime
- Parmesan
Ferdig kokt kongekrabbe deles mellom leddene, og på langs. Bruk en skarp saks. Trekk av brusken som ligger langs hver side av fileten. Pass på å rense ut kjøttet i 'skulderen', der er det masse godt krabbekjøtt.
Hollandaisesaus
- 4 eggeplommer
- 150 g godt ekte smør
- 2 ss sitronsaft
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Smelt smøret til sausen.
- Ha eggeplommene i bolle, som tåler varme.
- Tilsett sitronsaft.
- Visp eggeplommene over en kjele med varmt vann og spe forsiktig med det smeltede smøret. Smøret bør ikke være over 70 grader når det tilsettes. Visp godt til sausen har en fin konsistens.
- Smak til med litt salt og pepper.
- Nå kan du helle sausen over i en liten kjele, pass på at den ikke koker. Den må ikke bli kaldere enn 40 grader, da vil den skille seg når du varmer den opp igjen.
- Skjær eller knekk av nederste delen på aspargesene.
- Kok asparges ett par minutter i godt saltet vann.
Parmesanchips
- Revet parmesan drysses i sirkler på et bakepapir.
- Dryss over litt frisk timian.
- Stekes på 160 grader varmluft til osten er gyldenbrun, ca. 10 minutter.
- Legg dem over på tørkepapir, så fettet renner av og de stivner.
Renser kongekrabbe ♥ |
Kongekrabbe ♥ |
Parmesanchips klare til steking ♥ |
Lager hollandaisesaus ♥ |
Koker asparges ♥ |
Klar til servering ♥ |
Kr. 100, 200, 300, 400, 1000,- så er man nesten mett 😃
Lag en billig middag med rester fra fryseren dagen derpå !
Innlandets beste butikk for sjømat og vilt 🐟 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar