Indisk kyllingcurry ♫ Sloow'coocked i Crock-Pot® Express Multi-Cooker ♫

Produktplassering !

Jeg tester ut en ny type Crock-Pot, som Acreto har sendt meg ett eksemplar av.
TRYKKOKEREN MED SLOW'COOKING-FUNKSJON
Les mer om den HER.

Bruker man funksjonen SLOW COOK, fungerer den som en vanlig Crock-Pot. 
Det er den innstillingen jeg har brukt her.

Curry betyr gryte i India -og denne gryten fyller kjøkkenet med gode indiske lukter.
Jeg marinerer kyllingen i yoghurt og krydder natten over, noe som gir en herlig smakfull curry.

Denne utgaven er ganske så hot altså 😅😈😋
Server retten med klebrig ris, salat, naturell yoghurt og nanbrød 🌾


Oppskriften er til 4 porsjoner.
Hvis du vil lage større porsjon kan du doble mengden på kylling og marinade, men det er saus nok til 8 porsjoner.

Kylling
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss fersk ingefær
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • 1-2 ss frisk koriander
  • 3 ts tandoori masala
  • 3 ss olje
  • 900 g kyllingfilet
Sånn gjør du:
  1. Riv ingefær og hvitløk på rivjern.
  2. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
  3. Skjær kyllingfiletene i to-tre deler.
  4. Bland kylling godt inn i marinaden. 
  5. Dekk til med lokk eller plast og sett kyllingen i kjøleskapet.
  6. Mariner kyllingen i minst 4 timer, de kan gjerne ligge i marinaden ett helt døgn.
Saus
  • 5 ss olje
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt muskat
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss fersk revet ingefær
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 1 ts chilipulver 
  • 2 dl kokosmelk, anbefaler vanlig -ikke lett
  • 25 stk cashewnøtter - eller en god neve, males eller knuses
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté og trykk START. 
  2. La den varmes opp, det tar 5 minutter. Da står det HEAT. Når den er varm begynner nedtelling på klokken. Den starter på 30 minutter, men det har ingen betydning da du skal skifte program.
  3. Tilsett olje. La tomatpure, malt spisskummen og muskat surre litt i oljen.
  4. Tilsett tomater, hvitløk, gurkemeie, salt, chilipulver og ingefær. 
  5. Legg i kyllingen.
  6. Bland alt godt sammen og trykk STOPP.
  7. Sett på lokket -og pass på at trykkventilen nå står på ÅPEN.
  8. Trykk på SLOW COOK, trykk LOW, still den inn på 7 timer. Trykk START.
  9. NÅ KAN DU GJØRE HVA DU VIL I 7 TIMER ♫♫ Når tiden er ute på kjelen automatisk på KEEP WARM. 
  10. Ta av lokket og rør inn kokosmelk og malte nøtter.
  11. Sett kjelen på funksjonen SLOW COOK, trykk HIGH og still den inn på ca. 40 minutter.
  12. Sett på lokket og kok den i 10 minutter med lokk, så du får opp varmen i kjelen igjen.
  13. Ta av lokket og la den småkoke videre uten lokk i 20-30 minutter, til sausen tykner, hvis du synes den er for tynn.
  14. Dryss over koriander ved servering.
  15. Server retten med kokt ris, grønn salat, naturell yoghurt og nan brød.
Tilberedning i 'vanlig' Crock-Pot
Har du innerkjele i duraceramic kan du tilberede sausen rett i den på komfyren.
Hvis ikke kan du tilberede sausen i en kjele.
Hell sausen over i Crock-Pot kjelen, legg i kyllingen.
Kok på LOW i 7 timer. Følg anvisningen ovenfor fra punkt 9.

Har du ikke Crock-Pot kan du bruke denne oppskriften her.

Ingredienser ♫
Marinering av kylling ♫
Dekk til kyllingen og sett den i kjøleskapet i 4-20 timer ♫
Surr olje, tomatpure, spisscummin og muskat ♫
Tilsett de øvrige ingrediensene til sausen ♫
Bland forsiktig inn kylling ♫
Slowcook på LOW i 7 timer ♫
Dampventilen skal stå på ÅPEN ♫
Etter 7 timer tilsettes kokosmelk og nøtter ♫
Tilsatt koksmelk og nøtter ♫
Sett på lokket, slowcook på HIGH i 10 minutter ♫
Bruker Crock-Pot Express kan du sette den på Brown, uten lokk, når du skal tykne sausen ♫
Klar til servering ♫
Spis & Nyt ♫

2 kommentarer:

  1. Det ser ganske godt ud! Må prøves, hej fra DK =)

    SvarSlett