Produktplassering !
Jeg tester ut en ny type Crock-Pot, som
Acreto har sendt meg ett eksemplar av.
TRYKKOKEREN MED SLOW'COOKING-FUNKSJON
Les mer om den
HER.
Bruker man funksjonen SLOW COOK, fungerer den som en vanlig Crock-Pot.
Det er den innstillingen jeg har brukt her.
Curry betyr gryte i India -og denne gryten fyller kjøkkenet med gode indiske lukter.
Jeg marinerer kyllingen i yoghurt og krydder natten over, noe som gir en herlig smakfull curry.
Denne utgaven er ganske så hot altså 😅😈😋
Server retten med klebrig ris, salat, naturell yoghurt og nanbrød 🌾
Oppskriften er til 4 porsjoner.
Hvis du vil lage større porsjon kan du doble mengden på kylling og marinade, men det er saus nok til 8 porsjoner.
Kylling
- 1 dl naturell yoghurt
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss fersk ingefær
- 3 ss sitronsaft
- 1 ts salt
- 1 ts chilipulver
- 1 ts malt koriander
- 1-2 ss frisk koriander
- 3 ts tandoori masala
- 3 ss olje
- 900 g kyllingfilet
Sånn gjør du:
- Riv ingefær og hvitløk på rivjern.
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
- Skjær kyllingfiletene i to-tre deler.
- Bland kylling godt inn i marinaden.
- Dekk til med lokk eller plast og sett kyllingen i kjøleskapet.
- Mariner kyllingen i minst 4 timer, de kan gjerne ligge i marinaden ett helt døgn.
Saus
- 5 ss olje
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt muskat
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss fersk revet ingefær
- 400 g hermetiske tomater
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts salt
- 1 ts chilipulver
- 2 dl kokosmelk, anbefaler vanlig -ikke lett
- 25 stk cashewnøtter - eller en god neve, males eller knuses
- Koriander
Sånn gjør du:
- Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté og trykk START.
- La den varmes opp, det tar 5 minutter. Da står det HEAT. Når den er varm begynner nedtelling på klokken. Den starter på 30 minutter, men det har ingen betydning da du skal skifte program.
- Tilsett olje. La tomatpure, malt spisskummen og muskat surre litt i oljen.
- Tilsett tomater, hvitløk, gurkemeie, salt, chilipulver og ingefær.
- Legg i kyllingen.
- Bland alt godt sammen og trykk STOPP.
- Sett på lokket -og pass på at trykkventilen nå står på ÅPEN.
- Trykk på SLOW COOK, trykk LOW, still den inn på 7 timer. Trykk START.
- NÅ KAN DU GJØRE HVA DU VIL I 7 TIMER ♫♫ Når tiden er ute på kjelen automatisk på KEEP WARM.
- Ta av lokket og rør inn kokosmelk og malte nøtter.
- Sett kjelen på funksjonen SLOW COOK, trykk HIGH og still den inn på ca. 40 minutter.
- Sett på lokket og kok den i 10 minutter med lokk, så du får opp varmen i kjelen igjen.
- Ta av lokket og la den småkoke videre uten lokk i 20-30 minutter, til sausen tykner, hvis du synes den er for tynn.
- Dryss over koriander ved servering.
- Server retten med kokt ris, grønn salat, naturell yoghurt og nan brød.
Tilberedning i 'vanlig' Crock-Pot
Har du innerkjele i duraceramic kan du tilberede sausen rett i den på komfyren.
Hvis ikke kan du tilberede sausen i en kjele.
Hell sausen over i Crock-Pot kjelen, legg i kyllingen.
Kok på LOW i 7 timer. Følg anvisningen ovenfor fra punkt 9.
Har du ikke Crock-Pot kan du bruke denne oppskriften
her.
|
Ingredienser ♫ |
|
Marinering av kylling ♫ |
|
Dekk til kyllingen og sett den i kjøleskapet i 4-20 timer ♫ |
|
Surr olje, tomatpure, spisscummin og muskat ♫ |
|
Tilsett de øvrige ingrediensene til sausen ♫ |
|
Bland forsiktig inn kylling ♫ |
|
Slowcook på LOW i 7 timer ♫ |
|
Dampventilen skal stå på ÅPEN ♫ |
|
Etter 7 timer tilsettes kokosmelk og nøtter ♫ |
|
Tilsatt koksmelk og nøtter ♫ |
|
Sett på lokket, slowcook på HIGH i 10 minutter ♫ |
|
Bruker Crock-Pot Express kan du sette den på Brown, uten lokk, når du skal tykne sausen ♫ |
|
Klar til servering ♫ |
|
Spis & Nyt ♫ |
Det ser ganske godt ud! Må prøves, hej fra DK =)
SvarSlettHyggelig, den kan anbefales :)
Slett