Svinefilet er noe av det møreste og magreste kjøttet du kan få !
Du kan velge mellom indrefilet og ytrefilet.
Indrefileten er den møreste, men den inneholder mye sener og fett, som må fjernes før den stekes.
Retten serverte jeg med fargerike grønnsaksnudler !
Nudlene er fine å se på, men de inneholder 96% hvetemel, 1% potetmel og 3% grønnsaker og fargestoffer 🌿 Grønnsaksnudler uten grønnsaker her altså !
Smaksrikt, enkelt og veldig godt ♫♥
Spis & Nyt !
- 800 g indrefilet av svin
- Stekesmør
- 1 squash
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 1 rødløk
- 4 vårløk
- 200 g små tomater
- 1/2 dl chilisaus
- 1/2 dl soyasaus
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 175°C.
- Renskjær svinefileten fri for fett og sener.
- Skjær grønnsakene i passende biter, tomatene kan være hele.
- Legg grønnsakene i en ildfast form og krydre med salt og pepper.
- Hell over soyasaus.
- Brun svinefileten raskt i en varm stekepanne på alle sider.
- Pensle svinefileten godt inn med chilisaus og legg den på grønnsakene.
- Sett inn ett steketermometer og stek den sammen med grønnsakene til den holder ønsket temperatur. 70°C er lett rosa, den er gjennomstekt på 76°C.
- Ta ut svinefileten og pakk den inn i folie, la den hvile i 10 minutter.
- Sett opp stekeovnen til 225°C og stek grønnsakene i ytterligere 10 minutter.
- Skjær svinefileten i skiver og legg kjøttet tilbake på grønnsakene ved servering.
- Server retten med nudler, ris eller poteter -eller hva du måtte ønske.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar