I følge Norges Sjømatråd dukket rekecocktailen for første gang opp i den amerikanske kokeboken Boston Cooking School Cookbook i 1937. Britene på sin side viser til en oppskrift i magasinet Country Life i 1931, skrevet av datidens berømte matskribent Countess Morphy.
Her i landet testet Opplysningskontoret for fisk ut den nye retten på 50-tallet. Men det var først da Ingrid Espelid Hovig vartet opp med rekecocktail i Fjernsynskjøkkenet i 1966 at folk flest fikk opp øynene for denne nye, spennende retten.
70-talls klassikeren bringer frem gode minner fra barndommen💕
Far lagde bestandig rekecocktail og stekte kalkun på nyttårsaften.
- Jobben min var å skrelle reker... 'Same procedure as every year'♫♪
Rekecocktailen inneholdt stort sett reker, salat og flaskevarianten av Thousand Island 😋
Like god hvert år !!!
Far lagde bestandig rekecocktail og stekte kalkun på nyttårsaften.
- Jobben min var å skrelle reker... 'Same procedure as every year'♫♪
Rekecocktailen inneholdt stort sett reker, salat og flaskevarianten av Thousand Island 😋
Like god hvert år !!!
Du trenger:
- Reker
- Isbergsalat
- Mango
- Sitron
- Dressing *
- Basilikum
Sånn gjør du:
- Skrell rekene.
- Del isbergsalat og mango i passende biter.
- Legg salat, reker, mango og dressing lagvis i høye glass.
- Pynt med basilikum (eller dill) og server den med en sitronskive.
Dressing
- ½ stk rød paprika
- 2 ss hakket sylteagurk
- 1 dl kremfløte
- 1,5 dl majones
- 4 ss ketchup
- 2 ts worcestersauce
- ½ ss tomatpuré
- 1 ts sitronsaft
- Salt
- Pepper
- Hvis du vil lage majones selv, så finner du oppskrift her.
- Hakk paprika og sylteagurk fint.
- Visp kremfløten til krem.
- Bland sammen krem og majones.
- Tilsett de øvrige ingrediensene og smak til med salt og pepper.
- La dressingen trekke minst en halv time før servering.
Lager dressing ♫♪ |
Oppskriften blir til underveis.... ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar