Rekecocktail med hjemmelaget dressing !


I følge Norges Sjømatråd dukket rekecocktailen for første gang opp i den amerikanske kokeboken Boston Cooking School Cookbook i 1937. Britene på sin side viser til en oppskrift i magasinet Country Life i 1931, skrevet av datidens berømte matskribent Countess Morphy.

Her i landet testet Opplysningskontoret for fisk ut den nye retten på 50-tallet. Men det var først da Ingrid Espelid Hovig vartet opp med rekecocktail i Fjernsynskjøkkenet i 1966 at folk flest fikk opp øynene for denne nye, spennende retten.

70-talls klassikeren bringer frem gode minner fra barndommen💕
Far lagde bestandig rekecocktail og stekte kalkun på nyttårsaften.
- Jobben min var å skrelle reker... 'Same procedure as every year'♫♪
Rekecocktailen inneholdt stort sett reker, salat og flaskevarianten av Thousand Island 😋
Like god hvert år !!!

Nå er det på tide å pusse støv av denne 'slageren' 🌿🍋
- med en liten oppdatering 



Du trenger:
  • Reker 
  • Isbergsalat
  • Mango
  • Sitron
  • Dressing *
  • Basilikum
Sånn gjør du:
  1. Skrell rekene.
  2. Del isbergsalat og mango i passende biter.
  3. Legg salat, reker, mango og dressing lagvis i høye glass.
  4. Pynt med basilikum (eller dill) og server den med en sitronskive.
Dressing
  • ½ stk rød paprika
  • 2 ss hakket sylteagurk
  • 1 dl kremfløte
  • 1,5 dl majones
  • 4 ss ketchup
  • 2 ts worcestersauce
  • ½ ss tomatpuré
  • 1 ts sitronsaft
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Hvis du vil lage majones selv, så finner du oppskrift her.
  2. Hakk paprika og sylteagurk fint.
  3. Visp kremfløten til krem.
  4. Bland sammen krem og majones.
  5. Tilsett de øvrige ingrediensene og smak til med salt og pepper.
  6. La dressingen trekke minst en halv time før servering.
Lager dressing ♫♪
Oppskriften blir til underveis.... ♫♪
Skjær mango i biter ♫♪
Legges lagvis i glass ♫♪
Klar til servering ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF