Meksikansk laks med ris og salat 🍅
Laks er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer, og er derfor noe av det sunneste vi kan spise. Den inneholder omega-3-fettsyrer, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12 og jod som noen av de viktigste næringsstoffene 🐟
Smaksrik og god ovnsrett med den gode, sunne fisken 🍃 Servert med ris og salat 🍅
Denne lager du på under 30 minutter -og den smaker helt nydelig.
Du trenger til 4 porsjoner:
- ca. 800 g laksefilet uten skinn og bein
- 1-2 ss tacokrydder
- 2 dl creme fraiche lett
- 2 dl tacosaus
- Revet ost
- Salat (Jeg brukte isbergsalat, agurk, mais, tomat og fetaost i olje med oliven og hvitløk)
- Ris
- Koriander
Sånn gjør du:
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Start med å koke ris.
- Bland sammen creme fraiche lett og taco saus. Smak til med tacokrydder.
- Legg fisken i en ildfast form, du kan gjerne dele den i mindre biter for det er ikke lett å hele store biter ut av formen.
- Krydre fisken med salt og pepper og hell over sausen.
- Legg på revet ost.
- Stekes i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.
- Mens fisken står i ovnen lager du salat.
- Server retten med kokt ris og frisk koriander.
|
Koker ris 🍅 |
|
Blander sammen sausen 🍅 |
|
Drysser over ost 🍅 |
|
Spis & Nyt 🍅 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar