STEINGOD PIZZA 🍕 Pizza stekt pĂ„ pizzastein !!


I dag har jeg testet ut den nye pizzasteinen min ! FĂ„tt den i gave fra 'svigers' 💕
Pizzasteinen er laget i keramikk og absorberer fuktighet under steking.
Den skal varmes opp, pÄ hÞy varme i stekeovn fÞr man legger pÄ pizzabunnen.
Les om behandling av pizzastein nederst i innlegget.


Bruk 'Italiensk pizzamel', ikke vanlig hvetemel for Ä fÄ best resultat.
Pizzamel er merket 'Tipo 0' eller 'Tipo 00' 
Dette er ekstra fint malt hvetemel, som bruker mer av kornets innerste kjerne enn vanlig hvetemel. Det er i kjernen av kornet man finner mest stivelse og glutenprotein. Jo mer gluten det er i melet, desto mer elastisk og smidigere blir deigen, og dermed enklere Ă„ forme.

Resultatet blir supergod pizza 🍕
Jeg lagde en pizza, men du kan dele deigen i to og lage to tynne ekte italienske pizzaer, 
da blir de supersprĂž !!!


Pizzabunn:
  • ca. 5 dl Tipo pizzamel
  • 1/2 pose tĂžrr pizzagjĂŠr
  • 2,5 dl vann
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
SĂ„nn gjĂžr du:
  1. Bland inn gjĂŠren med en 3/4 av melet.
  2. Tilsett lunket vann, olje, salt og resten av melet, litt og litt mel om gangen. 
  3. Elt deigen sammen, tilsett nok mel sÄ den blir smidig.
  4. La den heve i 45 minutter. Kan gjerne stÄ lenger.
Pizzasaus:
  • 400 g hermetisk tomat
  • 4 ss tomatpurĂš
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ts oregano
  • 2 ts tĂžrr basilikum.
SĂ„nn gjĂžr du:
  1. Kok opp tomater, tomatpure, basilikum og oregano.
  2. La den smÄkoke i ca. 20 minutter. Pass pÄ sÄ du ikke koker den helt tÞrr.
  3. Smakt til med salt og pepper.
  4. Bruk gjerne en stavmikser for Ă„ fĂ„ fin konsistens. 
Topping:
  • Parmaskinke
  • SmĂ„ tomater
  • Revet ost
  • Pesto
  • Ruccola
  • Basilikum
Slik gjĂžr du:
  1. Legg pizzasteinen i stekeovn og sett ovnen pĂ„ 300°C, med over og undervarme. La den varmes opp i ca. 45 minutter.
  2. Kjevle ut pizzabunnen pÄ ett bakepapir, da det kan vÊre vanskelig Ä fÄ pizzabunnen over pÄ den varme steinen.
  3. Ta ut pizzasteinen og legg den pĂ„ noe som tĂ„ler hĂžy varme. Det fulgte stativ med pizzasteinen, men jeg la den rett pĂ„ grillristen og tok hele risten ut av ovnen.
  4. Legg pizzabunnen med bakepapiret pÄ den glovarme pizzasteinen.
  5. SmĂžr ett godt lag med pizzasaus pĂ„ pizzabunnen. 
  6. Legg pÄ ost, parmaskinke, tomater og pesto.
  7. Stek pizzaen pĂ„ 300°C i 3 minutter. Dra forsiktig ut bakepapiret. Vel, der inne var det varmt.... tok den ut av ovnen -og fjernet bakepapiret.
  8. Stek den videre i ca. 7 minutter.
  9. Legg pÄ ruccola og hakket basilikum ved servering.
  10. Sett steinen tilbake i ovnen -og avkjÞl den der, sÄ den ikke sprekker !!
Pizzabunn đŸ•
Pizzasaus 🍕
Pizzasaus đŸ•
Legg pizzasteinen inn i en kald ovn og sett ovnen pĂ„ 300°C 🍕
Hvis du legger bakepapiret pĂ„ en silikonmatte sĂ„ sklir den ikke 🍕
GjĂžr alle ingrediensene klare đŸ• MĂ„ innrĂžmme at jeg brukte ferdiglaget pesto !!
Klar til steking 🍕

NĂ„r den har stekt i 3 minutter kan du fjerne bakepapiret 🍕
Ferdig stekt 🍕
Sett steinen tilbake i ovnen -og avkjÞl den der, sÄ den ikke sprekker !!
Klar til servering 🍕
Behandling av pizzastein :
  • Sett pizzasteinen i en kald ovn -og varm den opp. Setter du den rett inn i en varm ovn vil den sprekke !
  • SkjĂŠr ALDRI pizzaen direkte pĂ„ pizzasteinen.
  • AvkjĂžl den inne i stekeovn fĂžr du rengjĂžr den.
  • Bruk kun varmt vann og oppvaskbĂžrste, ikke sĂ„pe.
  • Ikke vask den i oppvaskmaskin !
  • Steinen bĂžr tĂžrke helt fĂžr den brukes igjen.
  • Steinen vil bli mĂžrkere etter hvert som den brukes, men det gĂ„r ikke utover egenskapene. 
Spis & Nyt 🍕

6 kommentarer:

  1. Tusen takk for detaljert og fin oppskrift pÄ hvordan bruke pizzastein. Har bestilt en og gleder meg til Ä prÞve. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig :) Gled deg til pizza !

      Slett
    2. Hva med pizzamel fra MØLLERENS? NORSK PRODUSERT OG GODE EGENSKAPER!

      Slett
    3. Jeg, brukte pizzamel fra MÞllerens. Det ser du pÄ det Þverste bildet, under oppskriften :)

      Slett
  2. Til hvor mange personer er oppskriften?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det kommer jo an pÄ om man er storspiser eller ei. Mer enn nok til 2 personer, men kan kanskje blitt litt lite til 3 voksne.

      Slett