Pizzasteinen er laget i keramikk og absorberer fuktighet under steking.
Den skal varmes opp, pÄ hÞy varme i stekeovn fÞr man legger pÄ pizzabunnen.
Les om behandling av pizzastein nederst i innlegget.
Bruk 'Italiensk pizzamel', ikke vanlig hvetemel for Ä fÄ best resultat.
Les om behandling av pizzastein nederst i innlegget.
Bruk 'Italiensk pizzamel', ikke vanlig hvetemel for Ä fÄ best resultat.
Pizzamel er merket 'Tipo 0' eller 'Tipo 00'
Dette er ekstra fint malt hvetemel, som bruker mer av kornets innerste kjerne enn vanlig hvetemel. Det er i kjernen av kornet man finner mest stivelse og glutenprotein. Jo mer gluten det er i melet, desto mer elastisk og smidigere blir deigen, og dermed enklere Ă„ forme.
Resultatet blir supergod pizza đ
Jeg lagde en pizza, men du kan dele deigen i to og lage to tynne ekte italienske pizzaer,
Jeg lagde en pizza, men du kan dele deigen i to og lage to tynne ekte italienske pizzaer,
- ca. 5 dl Tipo pizzamel
- 1/2 pose tĂžrr pizzagjĂŠr
- 2,5 dl vann
- 2 ss olje
- 1 ts salt
SĂ„nn gjĂžr du:
- Bland inn gjĂŠren med en 3/4 av melet.
- Tilsett lunket vann, olje, salt og resten av melet, litt og litt mel om gangen.
- Elt deigen sammen, tilsett nok mel sÄ den blir smidig.
- La den heve i 45 minutter. Kan gjerne stÄ lenger.
Pizzasaus:
- 400 g hermetisk tomat
- 4 ss tomatpurĂš
- Salt
- Pepper
- 2 ts oregano
- 2 ts tĂžrr basilikum.
SĂ„nn gjĂžr du:
- Kok opp tomater, tomatpure, basilikum og oregano.
- La den smÄkoke i ca. 20 minutter. Pass pÄ sÄ du ikke koker den helt tÞrr.
- Smakt til med salt og pepper.
- Bruk gjerne en stavmikser for Ä fÄ fin konsistens.
Slik gjĂžr du:
- Legg pizzasteinen i stekeovn og sett ovnen pĂ„ 300°C, med over og undervarme. La den varmes opp i ca. 45 minutter.
- Kjevle ut pizzabunnen pÄ ett bakepapir, da det kan vÊre vanskelig Ä fÄ pizzabunnen over pÄ den varme steinen.
- Ta ut pizzasteinen og legg den pÄ noe som tÄler hÞy varme. Det fulgte stativ med pizzasteinen, men jeg la den rett pÄ grillristen og tok hele risten ut av ovnen.
- Legg pizzabunnen med bakepapiret pÄ den glovarme pizzasteinen.
- SmÞr ett godt lag med pizzasaus pÄ pizzabunnen.
- Legg pÄ ost, parmaskinke, tomater og pesto.
- Stek pizzaen pĂ„ 300°C i 3 minutter. Dra forsiktig ut bakepapiret. Vel, der inne var det varmt.... tok den ut av ovnen -og fjernet bakepapiret.
- Stek den videre i ca. 7 minutter.
- Legg pÄ ruccola og hakket basilikum ved servering.
- Sett steinen tilbake i ovnen -og avkjÞl den der, sÄ den ikke sprekker !!
Pizzabunn đ |
Pizzasaus đ |
NĂ„r den har stekt i 3 minutter kan du fjerne bakepapiret đ |
Ferdig stekt đ |
Sett steinen tilbake i ovnen -og avkjÞl den der, sÄ den ikke sprekker !! |
Klar til servering đ |
- Sett pizzasteinen i en kald ovn -og varm den opp. Setter du den rett inn i en varm ovn vil den sprekke !
- SkjÊr ALDRI pizzaen direkte pÄ pizzasteinen.
- AvkjĂžl den inne i stekeovn fĂžr du rengjĂžr den.
- Bruk kun varmt vann og oppvaskbÞrste, ikke sÄpe.
- Ikke vask den i oppvaskmaskin !
- Steinen bĂžr tĂžrke helt fĂžr den brukes igjen.
- Steinen vil bli mÞrkere etter hvert som den brukes, men det gÄr ikke utover egenskapene.
Tusen takk for detaljert og fin oppskrift pÄ hvordan bruke pizzastein. Har bestilt en og gleder meg til Ä prÞve. :)
SvarSlettBare hyggelig :) Gled deg til pizza !
SlettHva med pizzamel fra MĂLLERENS? NORSK PRODUSERT OG GODE EGENSKAPER!
SlettJeg, brukte pizzamel fra MÞllerens. Det ser du pÄ det Þverste bildet, under oppskriften :)
SlettTil hvor mange personer er oppskriften?
SvarSlettDet kommer jo an pÄ om man er storspiser eller ei. Mer enn nok til 2 personer, men kan kanskje blitt litt lite til 3 voksne.
Slett