Grønn peppersaus er en av min favoritter til stek, karbonader, viltkjøtt, svinekjøtt og kylling 🌿
Grublet lenge på hvordan i alle dager jeg skulle få til en saus, som passer til vegisterkaker og nøttestek. Jeg er jo ikke særlig erfaren når det gjelder vegansk og vegetarmat. Kjøttkraften ble byttet ut med økologisk grønnsaksbuljong og kremfløte med fet og god kokosmelk. Resultatet ble sletts ikke ille ♫♪
Denne blir omtrent akkurat like god, som orginalen for hemmeligheten er SOPPSOYA og GRØNN PEPPER 🌿
Nøttestek med butterdeig, Vegisterkaker og
Julestek for veganere.
Spis & Nyt ♫♪
Du trenger til 8 porsjoner.
Julestek for veganere.
Spis & Nyt ♫♪
Du trenger til 8 porsjoner.
- 8 dl grønnsaksbuljong (vann og 2 knuste buljongterninger)
- 4 ss hvetemel
- 2 ss grønn pepper
- 2 dl kokosmelk, 17% fett
- 3 ss Mrs Cheng's soppsoya
Sånn gjør du:
Soppsoya er fermentert sopp.
Det finnes massevis av forskjellige oppskrifter, her er en av utgave:
Man legger masse sopp og salt lagvis. Setter noe tungt på toppen, så soppen blir presset sammen. La den stå kaldt i 6 dager. Kraften som utvinnes av soppen, siles og kokes sammen med brunt sukker, ansjos, pepper, nellik, laurbærblad og rødvin. Så skal den siles, la den stå natten over, så bunnfallet legger seg i bunn. Kokes opp igjen, uten bunnfallet selvfølgelig. Helles over på rengjorte flasker og oppbevares kjølig.
Jeg har prøvd mange utgaver, men den beste, som ikke kan sammenlignes med noen av de andre merkene er Mrs Cheng's soppsoya !!!
- Rist sammen melet med 3 dl av vannmengden.
- Knus buljongterninger.
- Kok opp resten av vannet og grønnsaksbuljong.
- Visp inn meljevningen.
- La sausen koke i 5 minutter.
- Knus grønn pepper grovt i en morter.
- Rist kokosmelken skikkelig godt, før du åpner den.
- Tilsett grønn pepper, soppsoya og kokosmelk.
- La sausen koke i ytterligere 5-10 minutter.
- Spis & Nyt ♫♪ Den kan oppbevares noen dager i kjøleskapet og noen måneder i fryseren.
Ristet ut mel og knust buljongterninger ♫♪ |
Tilsatt grønn pepper ♫♪ |
Tilsatt kokosmelk og superingrediensen soppsoya ♫♪ |
Måtte ha ytterligere 1 ss med grønn pepper ♫♪ Tilsammen 2... |
Klar til servering, med vegisterkaker ♫♪ |
Det finnes massevis av forskjellige oppskrifter, her er en av utgave:
Man legger masse sopp og salt lagvis. Setter noe tungt på toppen, så soppen blir presset sammen. La den stå kaldt i 6 dager. Kraften som utvinnes av soppen, siles og kokes sammen med brunt sukker, ansjos, pepper, nellik, laurbærblad og rødvin. Så skal den siles, la den stå natten over, så bunnfallet legger seg i bunn. Kokes opp igjen, uten bunnfallet selvfølgelig. Helles over på rengjorte flasker og oppbevares kjølig.
Jeg har prøvd mange utgaver, men den beste, som ikke kan sammenlignes med noen av de andre merkene er Mrs Cheng's soppsoya !!!
Grønn pepper kommer opprinnelig fra Asia.
Den inneholder en eterisk olje med en sterk aromatisk smak.
De er grønne når de er umodne, og går etter hvert over til å bli hvite eller røde.
Hei! Hvor får man kjøpt Mrs Cheng's soppsoya?
SvarSlettJeg har ikke fått tak i den i Norge, kjøper den i Sverige. Tror du kan få bestilt den her : Swedishfoodshop / https://swedishfoodshop.com/mrs-chengs-mushroom-soy
Slett