Så var det meg og gjærdeig igjen da !
Stikkordet er tålmodighet, noe jeg ikke har så mye av.
Men, det er verdt litt venting med heving og etterheving når resultatet blir bra.
Nybakt loff
- med godt smør, servert med godt pålegg eller som tilbehør til skalldyr, supper og gryteretter.
Spis & Nyt ♫♪
- 50 g smør
- 6 dl hel melk
- 25 g fersk gjær
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- ca. 1 kg hvetemel
- Egg til pensling
- Valmuefrø
Sånn gjør du:
- Smelt smøret i en kjele og i hell melken. La blandingen bli fingervarm, ca 37°C.
- Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av melkeblandingen og rør slik at gjæren løses opp. Hell over resten av blandingen.
- Elt inn sukker, salt og mesteparten av melet. Kan gjerne bruke en kjøkkenmaskin.
- Ikke ta i alt melet på en gang, elt inn litt etter litt. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Elt deigen på middels hastighet i 5-10 minutter.
- Dekk til deigen med ett rent kjøkkenhåndkle og hev deigen i en time.
- Del deigen i 6 like deler.
- Rull ut emnene til lange 'pølser' på ca. 45 cm.
- Flett sammen 3 og 3, til 2 fine fletteloffer. Se bilder under.
- Legg fletteloffene på en bakeplate med bakepapir.
- Strø over bittelitt mel og dekk dem med et rent kjøkkenhåndkle.
- Etterheves i 30 minutter.
- Pensle fletteloffene med sammenpisket egg og dryss over valmuefrø.
- Stek dem midt i ovnen på 190 °C i ca. 40 minutter.
- Avkjøles på rist.
Ingredienser ♫♪ |
Smelter smør ♫♪ |
Rører ut gjær ♫♪ |
Tilsetter litt og litt av melet ♫♪ |
Skal heves i en time ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar