Hvit fisk er så godt, men jeg synes det er vanskelig å variere tilbehøret.
I dag serverte jeg ovnsbakt torsk med kokt jasminris, smørdampet purre & gulrot, sprøstekt bacon av kalkun og bearnaisesaus.
Jeg la også på noen reker og frisk koriander 🌿
Bak fisken i stekeovnen sammen med bacon, så går det fort og greit !
God hverdagsmiddag på 30 minutter ♫♪
Jeg la også på noen reker og frisk koriander 🌿
Bak fisken i stekeovnen sammen med bacon, så går det fort og greit !
God hverdagsmiddag på 30 minutter ♫♪
Du trenger til 4 porsjoner:
- 800 g torskefilet
- Bacon, jeg brukte kalkun-bacon
- Purre
- Gulrot
- Bearnaisesaus
- Jasminris
- Salt
- Pepper
- Godt smør
- (Reker og koriander)
Torsk & Bacon
- Forvarm stekeovnen til 175 grader varmluft.
- Skjær torskefilet i porsjons størrelser, legg dem i en smurt ildfast form og krydre godt med salt og pepper.
- Legg baconet på en stekeplate med bakepapir.
- Steke torsk og bacon i ca. 20 minutter, men følg med - alle ovner er ulike.
- 1 stk stor purre
- 2 stk store gulrøtter
- Vann
- Salt
- Pepper
- 2 ss smør
Sånn gjør du:
- Skrell og skjær gulrøtter i skiver.
- Del purre i passe biter - ca. 2 cm kubber.
- Kok først gulrøtter i lettsaltet vann i ca. 5 minutter.
- Tilsett purre og kok videre i ca. 2 minutter.
- Hell av vannet, tilsett godt smør, salt og pepper.
- La det dampe litt under lokk, mens du rister litt på kjelen innimellom. Kun ett par minutter.
Bearnaisesaus finner du oppskrift på her, hvis du vil lage den fra bunnen av.
Koke ris
Les på pakningsvedlegget, da det er mange forskjellige typer.
Blandingsforholdet er, som regel en del ris og to deler vann.
Til 4 porsjoner: 2,5 dl ris + 5 dl vann.
Koke ris
Les på pakningsvedlegget, da det er mange forskjellige typer.
Blandingsforholdet er, som regel en del ris og to deler vann.
Til 4 porsjoner: 2,5 dl ris + 5 dl vann.
- Skyll risen i vann. Da blir risen luftigere. Det er ikke nødvendig altså, men risen blir veldig god.
- Hell vann i en tykkbunnet kjele og ha i risen.
- Kok opp over sterk varme uten lokk.
- Rør rundt og skru ned varmen.
- Sett på lokk og la risen småkoke ca. 15-20 minutter, til vannet er absorbert.
Torsk og bacon ♫♪ |
Gulrøtter og purre ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar