Kjøpte en ferdig kalkunrull med persille på 'Harry-tur' i Sverige.
Den fikk 7 timer på slowcook i Crock-Pot kjelen, men det hadde nok klart seg med 6 timer.
Du kan bruke kalkunbryst i denne oppskriften, kok den på LOW i 6 timer.
Perfekt søndagsmiddag
-eller på andre dager hvor man har litt god tid til kjøkkenkos ♫♥
Kalkunen passer seg selv, så du rekker mange timer ute på tur -eller hva annet du har lyst til å bedrive dagen med.
Kalkunrullen serveres med fløtegratinerte poteter, asparges, tyttebærsyltetøy og en god saus, laget av kalkunkraften.
Enkelt og veldig godt ♫♥
Du trenger:
- Kalkunrull, den jeg kokte var på 1,7kg
- Røkt paprikakrydder
- Tørket oregano
- Salt
- Pepper
- 2,5 dl kyllingkraft
- Maizena mel + litt vann
- 1 ts ketjap manis, kan sløyfes
- Fløtegratinerte poteter
- Grønne asparges
- Tyttebær
- Frisk persille
- Gni kalkunrullen godt inn med røkt paprikakrydder, tørket oregano, salt og pepper.
- Legg den i crock-pot kjelen.
- Hell over 2,5 dl kyllingkraft. Jeg brukte vann og ett beger kyllingfond.
- Kok på LOW i 6-7 timer. Jeg snudde kalkunrullen når det gjenstod 2 timer.
- Ta opp kalkunen og la den få hvile i 15 minutter før du fjerner strømpen -og skjærer den i skiver. Den faller lett fra hverandre, så det kan være litt vanskelig å få fine skiver.
- Sil kraften over i en kjele. Det ble 7 dl.
- Rør ut maizena i litt vann. Jeg brukte 3 ss maizena til 7 dl kraft.
- Visp melblandingen inn i sausen og la det koke litt til det tykner. Smak til med litt ketjap manis (en søt indonesisk soyasaus) hvis du har det.
- Server sausen til kalkunen.
Fløtegratinerte poteter finner du oppskrift på → her.
Asparges
Asparges
- Skjær eller knekk av nederste delen på aspargesene.
- Kok asparges ett par minutter i godt saltet vann.
Ingredienser ♫ |
Gni kalkunen godt inn med krydder ♫ |
Legg rullen i innerkjelen, sammen med kraft ♫ |
6-7 timer på LOW ♫ |
Jeg snudde kalkunrullen, når det gjenstod 2 timer ♫ |
Ta ut kalkunrullen ♫ |
Sil kraften ♫ |
Kok sausen ♫ |
Skjær kalkunrullen i skiver ♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar