Fjellørreten er fisket i Storsjøen i Rendalen !
Riktig nok, ikke av meg, men jeg var så heldig at det havnet noen i fryseren min.
Her serverer jeg fjellørret med en litt syrlig, hot og frisk mangosalat, samt ingefærsmør.
Det blir en smakfull og god sammensetning, med sterke, friske smaker🌿
God middag !!
Fjellørret med ingefærsmør til 4 porsjoner:
- 4 stk fjellørret
- Hvetemel
- Salt
- Pepper
- Smør og olje
- 2 ts revet ingefær
- 1 rød chili
- 2 stk sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 150 g smør
- 1 lime
- Dill
- Yoghurt med melon og pasjonsfrukt
- Kokte nypoteter
- Kok nypoteter
- Rens fisken, klipp av gjellene og skjær av hodet og halen. Vask fisken, tørk den med tørkepapir.
- Stek den på begge skinnsidene i en varm stekepanne med litt olje og smør til den slipper beinet, ca. 5 minutter på hver side, men det avhenger selvfølgelig av tykkelsen på fisken.
- INGEFÆRSMØR: Ha ingefær, hakket chili, hakket sjalottløk og finhakket hvitløk, samt smør i en kjele eller panne og la dette surre i ca. 10 minutter. Smak til med limesaft, dill, salt og pepper. Hell smøret over fisken ved servering.
- Server fisken med kokte nypoteter og mangosalat. Yoghurt med melon og pasjonsfrukt smaker godt til retten.
Vend ørretene i hvetemel og krydre godt med salt og pepper.
- 2 stk mango
- 1 stk chili, rød
- 1 bunt koriander, frisk
- 2 ss saft av lime
- 2 ss olivenolje, kaldpresset
- Salt
- Pepper
- Visp sammen ingrediensene til viaigretten.
- Skjær mango i små biter, chili i tynne skiver.
- Hakk koriander-
- Legg alt i en bolle, hell over viaigretten og bland forsiktig sammen.
Ingredienser 🌿 |
Mangosalat 🌿 |
Fjellørret 🌿 |
Steker fjellørret 🌿 |
Ingefærsmør 🌿 |
Spis & Nyt 🌿 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar