Hvalbiff er en av mine favoritter !
Mørt, smakfullt og sunt ♫♪
Hovedregelen for hvalkjøtt er å behandle det som storfekjøtt.
Kjøttet er veldig mørt og trenger kort steketid.
Fryst hvalkjøtt må tines i kjøleskapet natten over.
La kjøttet ligge i romtemperatur i 30-60 minutter før du steker det.
Varmen trekker lettere inn i kjøttet -så du vil ikke oppleve at den er kald i midten når den serveres medium stekt.
Lavkarbo eller ikke, det velger du selv,
kan serveres med eller uten bakt potet ♫♪
Til 4 porsjoner trenger du:
- 4 stk hvalbiff a 200 gram
- Bakepoteter
- Smør
- Rapsolje
- 1 stk rødløk
- 1 stk squash
- 1 stk gul paprika
- 1 stk rød paprika
- 200 g sopp
- Salt
- Pepper
- Soyasaus
- Kryddersmør
- Bearnaisesaus
Sånn gjør du:
- Pakk bakepoteter inn i aluminiumsfolie og stek i ovn på 250 grader i 1-2 timer, avhengig av størrelsen på potetene. Stikk en strikkepinne i potetene for og teste om de er ferdige.
- Skjær grønnsakene opp i biter. Stek soppen til de nesten er ferdig stekt før du tilsetter de øvrige grønnsakene. Krydre med salt, pepper og litt soyasaus.
- Krydre hvalbiffen med salt og pepper. Stek hvalkjøttet i en varm stekepanne med en blanding av smør og olje. Stek dem ca. 3 minutter på hver side. La de hvile 5-10 minutter før de serveres.
- Server hvalbiffene på en seng av grønnsaker med -eller uten bakt potet, kryddersmør og béarnaisesaus.
Oppskrift på Béarnaisesaus finner du her her.
Jeg hadde kryddersmør på lur i fryseren, oppskrift her.
⋱ ⋮ ⋰ ⋰Jeg hadde kryddersmør på lur i fryseren, oppskrift her.
Herlig hvalbiff ♫♪ |
Grønnsaker ♫♪ |
Hvalbiff ♫♪ |
Spis & Nyt ♫♪ |
.((¯`´¯) Spis & nyt !!!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
Hvalkjøtt har vært en del av det daglige kostholdet i Norge i over 1000 år.
Det er slutt på den tiden da hvalkjøtt smakte tran, og måtte vannes ut i eddikvann for i det hele tatt å være spiselig. I moderne hvalfangst er båtene utstyrt med så gode kjøleanlegg og kjøttet blir fraktet så raskt til lands for vacumering og innfrysing, at det hvalkjøtt som fåes frosset i butikken må regnes som ypperste kvalitet.
Hvalkjøtt er lett å variere og kan kort sagt benyttes i alle retter hvor man ellers ville brukt storfekjøtt. Fordelen er at kjøttet er benfritt, magert og inneholder sunne fettstoffer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar