Jeg tilbereder retten med funksjonen kombidamp, som er perfekt til fisk og skalldyr.
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft.
Du kan dampe retten i stekeovn uten funksjonen kombidamp også !
Det er en fordel å kjøpe fisk og skalldyr i en fiskebutikk eller en butikk med egen fiskedisk, da kan du kjøpe akkurat det du trenger til retten. Ferskt er det også !!
Server retten med godt brød, jordbærsalsa og aioli 🍓
Du trenger til 4 porsjoner:
Forvarm ovnen til 230 grader.
Dekk langpannen med aluminiumsfolie og damp/stek retten i ca. 10 minutter.
Jeg har SteamCrips ovnen : AEG BSE574021M
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft
Du får alt det som en vanlig ovn har, i tillegg alle fordeler med damp.
Kombinasjonen av varmluft og damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
Tradisjonell ovnsvarme forbedres med damp. Så du får ikke bare en sprø og gylden utside, men takket være dampens bevarende egenskaper, blir maten saftig og god på innsiden.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 1 kg blåskjell
- 200 g laksefilet
- 200 g torskefilet
- 200 g store rå reker/scampi
- Salt
- Pepper
- 1 dl hvitvin
- 1 dl olje
- 3 stk vårløk
- 1 stk fennikel
- 1 chili
- Bladpersille
- Koriander
- Godt brød
- Oppskrift : Aioli
- Oppskrift : Jordbærsalsa
- Vask og børst blåskjellene godt. Kast ødelagte og de som ikke lukker seg.
- Skrell rekene og fjern tarmen.
- Skjær fisken i terninger, ca. 3 x 3 cm.
- Legg laks, torsk, reker og blåskjell utover i en stor langpanne.
- Skjær vårløk og fennikel i tynne strimler og finhakk chili.
- Bland grønnsakene sammen med fisk og skalldyr.
- Dryss over salt og pepper -og hell over olje og hvitvin.
- Hell vann i vannskuffen og sett kombidampovnen på 180 grader, ekte varmluft + damp. Forvarm ovnen, til den er på 180 grader.
- Sett langpannen i ovnen og kombidamp retten i ca.10 minutter eller til blåskjellene har åpnet seg.
- Når maten er ferdig dampet drysser du over hakket bladpersille og koriander.
- Spis og nyt ♥
Forvarm ovnen til 230 grader.
Dekk langpannen med aluminiumsfolie og damp/stek retten i ca. 10 minutter.
Skrell og rens reker ! |
Vask og børst blåskjellene ! |
Lager jordbærsalsa ! |
Jordbærsalsa ! |
Laks, torsk og blåskjell ! |
Skal tilsette grønnsaker, vin og olje ! |
Klar til steking ! |
Dryss over koriander og bladpersille før servering ! |
Serveres med godt brød og aioli ! |
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft
Du får alt det som en vanlig ovn har, i tillegg alle fordeler med damp.
Kombinasjonen av varmluft og damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten.
Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
Tradisjonell ovnsvarme forbedres med damp. Så du får ikke bare en sprø og gylden utside, men takket være dampens bevarende egenskaper, blir maten saftig og god på innsiden.
Herlige urter og grønnsaker fra Nye Grønt & godt 🍃 Snadder fra innlandets beste fiskebutikk, Knutstad & Holen A/S 🐟🦐 Dagens gratisreklame 👍 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar