Det finnes fisk og fiskeprofukter, som inneholder mer fisk enn fiskeboller !
Men, hvis du legger inn en dag i uken med fiskeboller, fiskepinner eller fiskekaker så er det bedre enn å ikke spise noe fisk i det hele tatt.
Men, hvis du legger inn en dag i uken med fiskeboller, fiskepinner eller fiskekaker så er det bedre enn å ikke spise noe fisk i det hele tatt.
Fiskeboller blir, som regel servert med kokte poteter, gulrøtter og hvit saus.
Noen krydrer retten med karri, andre bruker ketchup.
I denne utgaven smaksetter jeg sausen med Red Curry og erstatter melk med kokosmelk.
Red Curry Paste er en våt krydderblanding med kremet konsistens.Den gir en sterk og krydret karakter til wok, sauser, gryteretter og supper.
Red curry paste inneholder hvitløk, rød chili, sitrongress, thailandsk chili, galanga, kaffir limeblader, fennikel, korriander og salt. Hvor sterk den er varier fra forskjellige merker.
Fiskebollene serveres med med fullkornsris 🌾
Fullkornsris er ris med 'skallet' på !
Fullkornsris er en kilde til sunne karbohydrater, fiber, antioksidanter og viktige mikronæringsstoffer (sink, magnesium, kobber, fosfor, vitamin B1 og B6).
Jeg topper retten med noen gode reker !
Du får kjøpt billige frosne reker i de fleste matbutikker. Jeg har alltid noen på lur i fryseren.
Fullkornsris er ris med 'skallet' på !
Fullkornsris er en kilde til sunne karbohydrater, fiber, antioksidanter og viktige mikronæringsstoffer (sink, magnesium, kobber, fosfor, vitamin B1 og B6).
Jeg topper retten med noen gode reker !
Du får kjøpt billige frosne reker i de fleste matbutikker. Jeg har alltid noen på lur i fryseren.
Tin dem i kjøleskapet natten over -eller i kaldt vann tilsatt masse salt - en times tid.
Reker høyner de fleste fiskeretter, trenger ikke så mange, bare noen.
Reker høyner de fleste fiskeretter, trenger ikke så mange, bare noen.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 550 g hermetiserte fiskeboller
- 1 stk løk
- 2 ss olje
- 1 ss red curry paste
- 2 ss hvetemel
- 4 dl lett kokosmelk
- 1 ss soyasaus
- 12 stk små tomater
- (Reker)
- Lime
- Koriander
- Finhakk løk og surr den blank i litt olje.
- Tilsett karripastaen og la det surre i ett minutt.
- Rist ut hvetemel med litt av kokosmelken.
- Tilsett koksmelk og soyasaus i kjelen.
- Kok opp og legg i fiskeboller og tomater. La fiskebollene trekke i sausen i ca. 10 minutter.
- Hvis du har, så tilsett gjerne noen reker ved servering.
- Server retten med fullkornsris, lime og koriander.
Ingredienser |
Surrer ris og red curry paste |
Tilsatt fiskeboller og tomater |
Spis & Nyt 🍅 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar