Jeg fikk igjen masse god og kraftig brun saus når jeg lagde retten Kjøtt i mørke, som du finner oppskrift på her. Jeg tok sausen ut av fryseren og tinte den i kjøleskapet natten over.
En annen tradisjonell rett fra de gode 'husmannsårene' er Bollefrikassé.
Den retten lagde min mor ofte -og var en av mine favoritter. Oppskrift her.
Farseboller i mørke er således en blanding av bestemors Kjøtt i mørke og mors Bollefrikassé ♥
Ingen av dem skal ha skylden for å kaste mat.
Jeg husker vi hadde restemiddag minst en dag i uken !
Du trenger til 4 porsjoner:
- 700 g medisterfarse
- ca. 1 liter brun saus
- 4 gulrøtter
- 1 purre
- Kokte poteter
- Tyttebærsyltetøy
Sånn gjør du:
- Kok opp sausen.
- Kok poteter og grønnsaker.
- Form farseboller og legg dem rett i sausen ved hjelp av en spiseskje.
- La retten trekke i ca.10 minutter, til farsebollene er ferdig.
Oppskrift på brun saus finner du her.
Saus ! |
Kjøtt i mørke ! |
Bollefrikassé ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar