-og denne gryten fyller kjøkkenet med gode indiske lukter.
Ordet masala betyr krydderblanding.
Ordet masala betyr krydderblanding.
Tandoori masala og garam masala brukes begge i indisk mat og er svært smakfulle krydderblandinger. De er to av de mest kjente indiske krydderkombinasjonene og er essensielle for mange av de mest populære indiske retter.
Forskjellen på dem er at tandoori masala er tilsatt mye mer chili, så den blir brukt til marinering og tilsettes før retten blir varmebehandlet. Indisk mat blir ofte stekt i en tandoori ovn, derav navnet.
Garam masala blir, som regel brukt når man krydrer mat som er ferdig tilberedt, men kan selvfølgelig brukes på samme måte som tandoori masala.
Jeg brukte Garam masala i dag, langreist fra India i kofferten til min bror.
Oppskriften er basert på at man benytter Crock-Pot® Express Multi-Cooker.
Oppskriften er til 6 porsjoner !
Kylling
Sånn gjør du:
Hvis du ønsker den Sloow'coocked kan du følge denne oppskriften her.
Den kan også tilberedes i en vanlig kjele med tykk bunn !
Serveres med vanlig kokt ris, eller blomkålris, grønn salat og yoghurt 🌾
Nan brød til dem som ønsker det !
Den kan også tilberedes i en vanlig kjele med tykk bunn !
Serveres med vanlig kokt ris, eller blomkålris, grønn salat og yoghurt 🌾
Nan brød til dem som ønsker det !
Kylling
- 1,5 dl naturell yoghurt
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss fersk ingefær
- 3 ss sitronsaft
- 1 ts salt
- 2 ts chilipulver
- 1 ts malt koriander
- En neve frisk koriander
- 1 ss tandoori masala eller garam masala
- 4 ss olje
- 1,2 kg kyllingfilet
Sånn gjør du:
- Finhakk ingefær og hvitløk.
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
- Skjær kyllingfiletene i to-tre deler.
- Bland kylling godt inn i marinaden.
- Dekk til med lokk eller plast og sett kyllingen i kjøleskapet.
- Mariner kyllingen i minst 4 timer, de kan gjerne ligge i marinaden ett helt døgn.
Saus
- 5 ss olje
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt muskat
- 2 fedd hvitløk, revet eller finhakket
- 2 ss fersk finhakket ingefær
- 400 g hermetiske tomater
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts salt
- 1 ts chilipulver
- 2 dl kokosmelk, anbefaler vanlig -ikke lett
- 2 ss maizena eller 3 ts johannesbrødkjernemel
- Cashewnøtter
- Koriander
Sånn gjør du:
- Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté og trykk START.
- La den varmes opp, det tar 5 minutter. Da står det HEAT. Når den er varm begynner nedtelling på klokken. Den starter på 30 minutter, men det har ingen betydning da du skal skifte program.
- Tilsett olje. La tomatpure, malt spisskummen og muskat surre litt i oljen.
- Tilsett tomater, hvitløk, gurkemeie, salt, chilipulver og ingefær.
- Legg i kyllingen.
- Bland alt godt sammen og trykk STOPP.
- Sett på lokket -og pass på at trykkventilen nå står på STENGT for damp.
- Velg funksjonen POULTRY og still den inn på 15 minutter. Først varmes den opp, det tar ca. 8 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
- Når kyllingen er kokt slipper du forsiktig ut gjenværende damp ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
- Rør sammen kokosmelk og maizena.
- Ta av lokket og rør inn kokosmelken.
- Sett trykkokeren på BROWN/Sauté. Trykk på START knappen og la det koke litt til det tykner.
- Dryss over koriander og grovhakket nøtter ved servering.
Til 4 porsjoner
- 1 stor blomkål
- 3 ss smør
- 1 fedd hvitløk
- 1 chili
- Koriander
- 1 sitron
- Salt
- Pepper
- Del blomkålen i biter og kjør den i en kjøkkenmaskin eller blender til den blir kornete og ligner på ris.
- Varm opp en stekepanne og tilsett smør.
- Legg i blomkålen.
- Tilsett presset/revet hvitløk og finhakket chili, og skvis over saften av en 1/2 sitron.
- Fres blomkålrisen til den blir varm, under omrøring.
- Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.
Ingredienser til marinade ! |
Marinerer kylling ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar