Skinkestek er god, gammeldags tradisjonsrett i Norge.
Skinkestek er billig mat -og etter en vanlig skinkestek middag kan man lage masse gode, enkle middager av restene.
Svinestek av bog
Skinkestek er billig mat -og etter en vanlig skinkestek middag kan man lage masse gode, enkle middager av restene.
Forslag til bruk av rester av skinkestek
Trykk på navnet på retten for å komme til oppskriftene.
Skinkegryte med ris 🌾 Pastagrateng med skinkestek 🍂 Lapskaus 🌿 Blomkålgrateng
Skinkegryte med ris 🌾 Pastagrateng med skinkestek 🍂 Lapskaus 🌿 Blomkålgrateng
Her har jeg brukt surret svinestek av bog -og gjort en liten vri på tilbehøret.
Kokte poteter er byttet ut med hasselback poteter, surkål er byttet ut med brunkål 🍂
Svinestek av bog
- ca. 2 kg surret svinestek uten ben
- 4 ts salt
- 1 ts pepper
- 8 dl vann
- Gulrøtter, løk -og andre grønnsaker
Sånn gjør du:
- Rens grønnsaker og del dem i biter. Jeg ryddet i grønnsaksskuffen og brukte 2 gulrøtter, en stor løk, litt slapp squash og to stenger stangselleri.
- Legg grønnsakene i en ildfast form.
- Gni steken inn med salt og pepper og legg den på grønnsakene i den ildfaste formen.
- Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken.
- Hell vann i formen og sett den inn i forvarmet ovn på 150°C.
- Steken er ferdig når steketermometeret viser 76°C, det tar ca. 3 timer.
- La den hvile 20 - 30 minutter, pakket inn i folie før den skjæres i skiver.
Brun saus:
- 3 ss smør
- 5 ss hvetemel
- 8 dl stekesjy
- 1 ss soyasaus
- Salt
- Pepper
- Mrs Chengs soppsoaya eller en dråpe sukkerkulør
Sånn gjør du:
- Sil sjyen.
- Smelt smør, tilsett mel og rør til det er en brun masse. Spe med sjyen.
- Tilsett soyasaus og la sausen småkoke i ca. 10 minutter.
- Smak til med salt, pepper og soppsoya. Har du ikke soppsoya kan du justere fargen med litt sukkerlulør, hvis du vil ha den litt mørkere.
Brunkål:
- 1 lite kålhode
- 4 ss sukker
- 25 g smør
- 2 dl kjøttkraft
- 1 ss havsalt
- 1-2 ts pepper
Sånn gjør du:
- Skjær kålen i strimler.
- Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kjele eller i trykkokeren på funksjonen BROWN/SAUTE.
- Tilsett smør og la det smelte.
- Tilsett kålen og rør godt rundt.
- Tilsett kjøttkraft, jeg brukte vann og 1/2 kjøttbuljongterning, salt og pepper.
- Sett på lokket på trykkokeren, lukk trykkventilen. Jeg stilte den inn på SOUP/suppe funksjonen -og klokken på 15 minutter. La trykkokeren slippe naturlig ut damp i 10 minutter. Slipp forsiktig ut gjenværende damp.
I vanlig kjele:
- Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele.
- Tilsett smøret og la det smelte.
- Tilsett kålen og rør godt rundt.
- Tilsett kjøttkraft, salt og pepper.
- La kålen småkoke på svak varme i 45 minutter. Tilsett mer kjøttkraft/vann hvis nødvendig.
Hasselbackpoteter finner du oppskrift på 👉 her.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar