Skinkestek med hasselbackpoteter og brunkål !


Skinkestek er god, gammeldags tradisjonsrett i Norge.

Skinkestek er billig mat -og etter en vanlig skinkestek middag kan man lage masse gode, enkle middager av restene. 

Forslag til bruk av rester av skinkestek
Trykk på navnet på retten for å komme til oppskriftene.
Skinkegryte med ris 🌾 Pastagrateng med skinkestek 🍂 Lapskaus 🌿 Blomkålgrateng

Her har jeg brukt surret svinestek av bog -og gjort en liten vri på tilbehøret.
Kokte poteter er byttet ut med hasselback poteter, surkål er byttet ut med brunkål 🍂
Brun saus er ett must - og tyttebær selvfølgelig 🌿


Svinestek av bog
  • ca. 2 kg surret svinestek uten ben
  • 4 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 8 dl vann
  • Gulrøtter, løk -og andre grønnsaker
Sånn gjør du:
  1. Rens grønnsaker og del dem i biter. Jeg ryddet i grønnsaksskuffen og brukte 2 gulrøtter, en stor løk, litt slapp squash og to stenger stangselleri.
  2. Legg grønnsakene i en ildfast form.
  3. Gni steken inn med salt og pepper og legg den på grønnsakene i den ildfaste formen.
  4. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken.
  5. Hell vann i formen og sett den inn i forvarmet ovn på 150°C.
  6. Steken er ferdig når steketermometeret viser 76°C, det tar ca. 3 timer.
  7. La den hvile 20 - 30 minutter, pakket inn i folie før den skjæres i skiver.
Brun saus:
  • 3 ss smør
  • 5 ss hvetemel
  • 8 dl stekesjy
  • 1 ss soyasaus
  • Salt
  • Pepper
  • Mrs Chengs soppsoaya  eller en dråpe sukkerkulør
Sånn gjør du:
  1. Sil sjyen.
  2. Smelt smør, tilsett mel og rør til det er en brun masse. Spe med sjyen.
  3. Tilsett soyasaus og la sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Smak til med salt, pepper og soppsoya. Har du ikke soppsoya kan du justere fargen med litt sukkerlulør, hvis du vil ha den litt mørkere.
Brunkål:
  • 1 lite kålhode
  • 4 ss sukker
  • 25 g smør
  • 2 dl kjøttkraft
  • 1 ss havsalt
  • 1-2 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær kålen i strimler.
  2. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kjele eller i trykkokeren på funksjonen BROWN/SAUTE.
  3. Tilsett smør og la det smelte.
  4. Tilsett kålen og rør godt rundt.
  5. Tilsett kjøttkraft, jeg brukte vann og 1/2 kjøttbuljongterning, salt og pepper.
  6. Sett på lokket på trykkokeren, lukk trykkventilen. Jeg stilte den inn på SOUP/suppe funksjonen -og klokken på 15 minutter. La trykkokeren slippe naturlig ut damp i 10 minutter. Slipp forsiktig ut gjenværende damp.
I vanlig kjele:
  1. Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele.
  2. Tilsett smøret og la det smelte.
  3. Tilsett kålen og rør godt rundt.
  4. Tilsett kjøttkraft, salt og pepper.
  5. La kålen småkoke på svak varme i 45 minutter. Tilsett mer kjøttkraft/vann hvis nødvendig.
Hasselbackpoteter finner du oppskrift på 👉 her.

Svinestek til halvpris - og får ryddet i grønnsaksskuffen 👍😀
Klar til steking !
Lag brunkål !
Ferdig stekt !
Lag saus !
Klart til servering !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF