Sabla god sjokoladekake !!


Denne oppskriften på kakebunn bruker jeg ofte.
Den er luftig og god på grunn av de stivpiskede eggehvitene.
Sjokoladekaker blir mye bedre med ordentlig sjokolade i stedet for kakaopulver synes jeg. 

Denne kaken er en blanding av mine oppskrifter på 
Sjokoladekake med bringebær og Sjokoladekake med melkesjokoladekrem 💖

Saftig & luftig sjokoladekake med melkesjokoladekrem😋 
Denne er sabla god altså !!

Kan oppbevares i kjøleskapet i ca. 5 dager -og kan fryses ! Tines i kjøleskapet i ett døgn !
Ta den ut av kjøleskapet 30 minutter før servering ♫


Kakebunn
  • 5 egg
  • 250 g sukker
  • 135 g smør
  • 135 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g kokesjokolade
Sånn gjør du:
  1. Skill eggehvite og eggeplommer.
  2. Pisk eggehviten stiv.
  3. Pisk sukker og eggeplommer godt.
  4. Smelt smøret –smelt kokesjokolade i smøret. Avkjøl litt.
  5. Tilsett smør og sjokolade i eggedosisen, tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker. Visp alt godt sammen.
  6. Bland forsiktig inn eggehviten, bruk en slikkepott.
  7. Hell kakerøren i en godt smurt rund springform på 26ø, med bakepapir i bunn.
  8. Stek kaken på 180 grader i ca. 45 minutter. Dekk over med bakepapir, hvis den begynner og bli for mørk.
Melkesjokoladekrem
  • 200 g smør
  • 600 g melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 2 egg
  • 200 g melkesjokolade
Sånn gjør du:
  1. Rør sammen romtemperert smør, melis og vaniljesukker til det er luftig. Jeg vil anbefale en bakebolle med lokk, eller legg over ett rent kjøkkenhåndkle, så slipper du at hele kjøkkenet blir dekket med melis.
  2. Rør inn egg, ett og ett om gangen.
  3. Smelt melkesjokolade i vannbad -og la den bli lunken før det tilsettes i kremen.
  4. Rør det godt sammen.
Montering:
  1. La kaken bli avkjølt før du dekker kaken med sjokoladekrem. Jeg brukte en sprøytepose, men altså -konditor blir jeg nok aldri !!  Smaker godt da !
  2. Pynt med litt ekstra sjokolade, hvis du ønsker det.
  3. Spis & Nyt
Kakebunn 
Bland forsiktig inn eggehviter 
Stek kakebunnen 
Ferdig stekt 
Sjokoladekrem 
Smelt sjokolade 
Skikkelig klin !!
Klar til servering !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF