I dag har jeg brukt kinakål, dampet dem i stekeovn og servert dem med en god tomatsaus🍅
Kinakål er kål, ikke salat !!
De milde og søte smakstonene i kinakålen kommer virkelig til sin rett når den varmes.
Kinakål kommer som navnet tilsier, opprinnelig fra Kina.
I Kina blir den som regel brukt i wok og dampet i varmretter, men i Norge er den ikke så ofte å se i varmretter. 'Ola Nordmann' bruker den som regel i salater.
Hvis det blir igjen rester, kan du lage en kjempegod resteform.
Oppskrift 👉 her !
Går du på lavkarbo må du selvfølgelig bruke lavkarbo pasta i resteformen.
Til 4 porsjoner
Inneholder 1596 kcal, 95,2g karbo / 399 kcal, 24g karbo per porsjon
Kålruletter
Til 4 porsjoner
Inneholder 1596 kcal, 95,2g karbo / 399 kcal, 24g karbo per porsjon
Kålruletter
- 400 g kjøttdeig av storfe
- 1,5 ts salt
- 1 ts pepper
- 0,25 ts malt muskat
- 0,25 ts malt ingefær
- 2 ss potetmel
- 2 ts bakepulver
- 2 dl lettmelk
- 8-10 blader kinakål
- 10 dl kjøttkraft
Sånn gjør du:
- Bland sammen kjøttdeig, salt, pepper, muskat, ingefær, potetmel og bakepulver. Kjør det i en kjøkkenmaskin, mens du sper med litt og litt av melken. (Bakepulveret vil hindre farsen i å krympe for mye under varmebehandling og den vil holde seg saftig)
- Skjær vekk litt av den nederste hvite delen på kinakålen. Del kålen opp i blader. Kok dem ca. 1 minutt i lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann, og la dem renne godt av på ett rent kjøkkenhåndkle.
- Legg en stor skje kjøttfarse på hvert blad, og rull dem sammen til en liten, tett pakke. Bind dem sammen med bomullstråd.
- Kok opp kjøttkraft. Jeg brukte vann og to beger kjøttfond.
- Legg kålrulettene i en ildfast form og hell over varm kjøttkraft.
- Dekk formen med aluminiumsfolie.
- Stekes i ovnen på 200 °C i 40 minutter.
- Server retten med hva du måtte ønske av poteter, pasta eller ris. Tilbehør er ikke inkludert i kalori/karbo utregningen.
Tomatsaus
- 1 gul løk
- 4 ss olivenolje
- 100g /1 stk stor gulrot
- 80g /2 stk stangselleri stenger
- 400 g hermetiske tomater
- 1 terning kyllingbuljong
- 5 dl vann
- 2 ss tomatpure
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Hakk løken og skjær gulrøtter og stangselleri i tynne skiver.
- Fres grønnsakene i olje i en kjele.
- Tilsett vann og buljong og la det koke til nesten halvparten er redusert.
- Tilsett tomatpure og tomater.
- Kok videre i 10 minutter.
- Kjør sausen med en stavmikser til den blir glatt.
- Smak til med salt og pepper.
Lag farsedeigen ! |
Kok kålbladene ! |
Lag kålrulettene ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar