Den smaker nydelig, er fløyelsmyk og smelter på tungen !
Men, den inneholder masse sukker.
Jeg bytter ut sukker med tagatesse bakesukker, som du får kjøpt i helsekost butikker.
Tagatesse bakesukker er et søtningsmiddel, som er laget av tagatose.Tagatose er helt naturlig og finnes i blant annet epler, appelsiner og ananas 🍎🍍
Tagatesse er nå blitt erstattet med Finesse bakesukker.
Når du baker med tagatesse/finesse blir smak og konsistens tilsvarende lik det du lager med alminnelig sukker. Den tåler ikke høy varme, max 160°C -og trenger derfor lengre steketid.
Det er en skikkelig kaloribombe, men inneholder få karbohydrater !
Inneholder totalt 4838 kcal, 41,1 g karbo / 605 kcal, 5,14 g karbo per porsjon.
Tagatesse/Finesse har ikke kjølende/metallisk bismak, som man ofte opplever med andre sukkererstatninger.
Karamellpuddingen blir faktisk skikkelig god 😋
Tror de fleste vil like denne desserten -og ikke vil savne 'vanlig' sukker !
Du trenger en brødform à 1 1/2 liter og en langpanne.
Smelt 8 ss / 120 g bakesukker på svak varme i en tykkbunnet kjele.
Hell den lysebrune karamellen i bunnen av en brødform.
Karamellpudding
Smelt 8 ss / 120 g bakesukker på svak varme i en tykkbunnet kjele.
Hell den lysebrune karamellen i bunnen av en brødform.
Karamellpudding
- 3 dl helmelk
- 5 dl kremfløte
- 6 ss / 90 g tagatesse/finesse bakesukker
- 1 stk vaniljestang
- 6 egg
- Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene.
- Kok opp fløte, bakesukker og melk sammen med vaniljestangen og frøene.
- Avkjøl blandingen.
- Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg, litt og litt om gangen.
- Sil blandingen over i formen med karamell.
- Sett langpannen i varm stekeovn, 120°C og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.
- Stek puddingen til den har stivnet, 2-2,5 time. Jeg stekte den i 2 timer og 15 minutter.
- Avkjøles og settes i kjøleskapet til neste dag.
- Varm en kniv i varmt vann, tørk av den -og skjær forsiktig rundt på kanten. Legg ett passende fat på toppen og snu den rundt.
Ingredienser ! |
Smelter tagatesse og koker opp fløteblandingen |
Karamell ! |
Bland forsiktig inn egg. |
Siles over i formen |
Klar til steking ! |
Den følelsen, når du hører lyden 'svusj..' 😄 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar