Risengrynsgrøt i trykkoker 🌾 Perfekt !!!


Hvor mange har ikke stått over kjelen med risengrynsgrøt -og rørt og rørt i over en time !!

Allikevel blir grøten svidd i bunn. 
Haff, så kjedelig !

Koker du risengrynsgrøt i trykkoker tar det også litt tid, totalt 45 minutter, men....
  • Grøten passer selv selv. 
  • Du slipper å røre i den.
  • Grøten blir ikke brent.
Jeg bruker Crock-Pot® Express Multi-Cooker, som du kan lese om 👉 her !
Det er stor variasjon på trykkokere, så tilpass fremgangsmåten til din utgave.


VIKTIG !!
Jeg har aldri opplevd at grøten har blitt brent, men har fått tilbakemelding av noen, om at grøten har blitt brent i bunn. 
  • Bruk grøtris med koketid på 55 minutter.
  • Det er viktig å bruke helmelk, ikke lettmelk.
  • Ikke trykk på instrumentpanelet, men la den stå på keep warm i 15 minutter.
  • Ta av lokket og la grøten tykne, men ikke rør instrumenpanelet, den skal kun stå på keep warm !




Du trenger til 6-8 porsjoner:
  • 4 dl grøtris, med koketid på 55 minutter 
  • 7 dl vann
  • 10 dl helmelk
  • 2 ss sukker
  • 1 kanelstang
  • 1 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Hell alle ingrediensene i kasserollen og bland det godt sammen.
  2. Sett på lokket og steng trykkventilen.
  3. Velg funksjonen RICE/RISOTTO* og still inn tiden på 15 minutter. Først varmes kjelen opp, det tar 15-18 minutter, når det er såpass mye væske i kjelen.
  4. La enheten naturlig slippe ut trykket (stå på keep warm) i 15 minutter etter tilberedningen. Hvis du tar av lokket med en gang kan du risikere å få grøt over hele kjøkkenet !
  5. Ta av lokket, rør litt i den og la den tykne uten lokk i 3-5 minutter.
  6. Spis & Nyt !
* RICE/RISOTTO : Trykkoking under lavt trykk !

SLOWCOOK 
Pensle innerkjelen med litt smør eller spray den med formfett.
5 timer på LOW, men rør litt i den hver halvtime, de siste to timene, hvis ikke kan den bli litt svidd i kantene.

Server risengrynsgrøt med kanel, sukker og smørøye 😋

Restene kan brukes til riskrem, som du finner oppskrift på 👉 her.




Ingredienser 
Enkelt og greit !!!
💖💖💖

10 kommentarer:

  1. Hei. Fulgte oppskriften din men grøten ble svidd i bunn. Hva har jeg gjort feil? Egil Isdal

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikke lett å si... Jeg har laget den mange ganger, uten at den har blitt svidd. Du bør bruke ris, som skal koke i 55 minutter. Har fått tilbakemelding på at den kan bli svidd hvis man bruker lettmelk. Lettmelk inneholder mye mindre fett enn helmelk. Det er også viktig -å ikke trykke på instrumentpanelet'. Hvis kjelen blir varmet opp i bunn -og ikke bare på sidene vil den bli brent. Denne oppskriften er beregnet på Crock-Pot Express, bruker du andre trykkokere kan det være store forskjeller. Men, når det er sagt - dette er oppskriften jeg anbefaler til min trykkoker, ikke fasiten :)

      Slett
  2. Jeg prøvde og halvere oppskriften men det ble da for mye veske i grøten

    SvarSlett
    Svar
    1. Den tykner hvis du lar den stå litt med lokket av. Det gjelder også hvis du lager hel porsjon.

      Slett
  3. Hei! Laget grøt i dag etter din oppskrift og den ble perfekt! Men hvis jeg dobler oppskrifta blir koketiden den samme da? 15+15?

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra ! Koketiden kan du sette til 15 minutter, men den vil bruke lengre tid til oppvarming. Pass på at du ikke overstiger max merket på kjelen, så du slipper å vaske husvask på kjøkkenet :-)

      Slett
  4. Skal luften slippes ut gjennom ventilen når Keep warm er aktiv, eller etterpå de 15 minuttene?

    SvarSlett
    Svar
    1. Etter 15 minutter på keep warm, hvis ikke blir det fort grøt over hele kjøkkenet :)

      Slett