Fathead pizzabunn - er en verdenskjent lavkarbo pizzabunn,
som visstnok skal være det nærmeste man kommer til 'vanlig' italiensk pizza 🍕
som visstnok skal være det nærmeste man kommer til 'vanlig' italiensk pizza 🍕
Dette ble min utgave 🍅
Jeg har tidligere lagt ut pizza, med bunn laget av blomkål, oppskrift 👉 her.
Den var god, men denne pizzabunnen her, med mandelmel og ost var hakket bedre !
Jeg stekte pizzaen på pizzastein 🍕
Den er laget i keramikk og absorberer fuktighet under steking.
Steinen skal varmes opp, på høy varme i stekeovn før man legger på pizzabunnen.
Den var god, men denne pizzabunnen her, med mandelmel og ost var hakket bedre !
Jeg stekte pizzaen på pizzastein 🍕
Den er laget i keramikk og absorberer fuktighet under steking.
Steinen skal varmes opp, på høy varme i stekeovn før man legger på pizzabunnen.
Dette er en skikkelig kaloribombe, men inneholder lite karbo 🍅
Den inneholder 909 kcal, 20,4 gram karbo per porsjon.
Den inneholder 909 kcal, 20,4 gram karbo per porsjon.
Du trenger til 4 porsjoner:
Pizzabunn
- 160 g mandler
- 220 g revet mozzarella
- 4 ss smøreost
- 2 stk egg
- 1 ts salt
- 2 ts pizzakrydder
- Legg pizzasteinen i stekeovn og sett ovnen på 300°C, med over og undervarme. La den varmes opp i ca. 45 minutter.
- Kvern mandler til mel.
- Smelt mozzarella og smøreost i 1,5 minutt i en bolle på full effekt i microovn.
- Ta ut av ovnen og rør godt sammen. Sett så inn i microovnen igjen og kjør i 1 minutt til, til alt er smeltet. Har du ikke mikro så kan du smelte osten i en kjele på svak varme.
- Rør raskt inn mandelmel, egg og krydder i osteblandingen, mens den fremdeles er varm.
- Legg pizzadeigen på ett bakepapir.
- Pensle ett annet bakepapir med et tynt lag olivenolje på. Legg bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot pastadeigen. Kjevle forsiktig på bakepapiret så du får en tynn pizzabunn.
- Prikk hele deigen med en gaffel for å slippe at det dannes luftbobler i deigen under stekingen.
- Stek pizzabunnen på 300°C i 3 minutter med bakepapir under.
- Ta den ut av ovnen. Fjern bakepapiret og legg på pizzafyllet og ost. Vær forsiktig, 300°C er varmt altså !!!
- Stek den videre i 7 minutter.
- Dryss over hakket basilikum ved servering.
- Sett steinen tilbake i ovnen -og avkjøl den der, så den ikke sprekker !!
- Legg pizzabunnen, med bakepapir på en bakeplate og forstek den på 225°C i 8-10 minutter.
- Legg på pizzafyllet og stek den videre i ca. 15 minutter.
Pizzasaus
- 400 g hermetisk tomat
- 4 ss tomatpurè
- Salt
- Pepper
- 2 ts tørket oregano
- 2 ts tørket basilikum.
Sånn gjør du:
- Kok opp tomater, tomatpure, basilikum og oregano.
- La den småkoke i ca. 15 minutter. Pass på så du ikke koker den helt tørr.
- Smak til med salt og pepper.
- Bruk gjerne en stavmikser for å få fin konsistens.
Pizzafyll
- Pizzasaus *
- 300 g vegetar farse/kjøttdeig
- 1 liten løk
- 1 rød paprika
- 0,5 dl vann
- Salt
- Pepper
- Pizzakrydder
- 300 g revet ost
- Basilikum
Sånn gjør du:
- Hakk løk og skjær paprika i terninger.
- Stek løken gyllen i litt smør eller olje.
- Tilsett vegetar farsen og la det surre i 5 minutter.
- Rør inn pizzasaus, vann og paprika -og la det surre noen minutter.
- Smak til med pizzakrydder, salt og pepper.
Ingredienser |
Legg pizzasteinen i stekeovnen |
Lag pizzasaus |
Kvern mandler til mel |
Smelt ost |
Rør inn mandelmel. egg og krydder |
Fathead pizzadeig |
Pizzafyll |
Klar til steking |
Ta bort bakepapiret og legg på pizzafyll |
Ferdig stekt |
Behandling av pizzastein
- Sett pizzasteinen i en kald ovn -og varm den opp. Setter du den rett inn i en varm ovn vil den sprekke !
- Skjær ALDRI pizzaen direkte på pizzasteinen.
- Avkjøl den inne i stekeovn før du rengjør den.
- Bruk kun varmt vann og oppvaskbørste, ikke såpe.
- Ikke vask den i oppvaskmaskin !
- Steinen bør tørke helt før den brukes igjen.
- Steinen vil bli mørkere etter hvert som den brukes, men det går ikke utover egenskapene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar