Det perfekte biffmåltidet får du oppskriften på her !
Mør pepperbiff, stekt i AirFryer, ovnsbakte poteter med sjalottløk og estragon, stekte gode og crispy grønnsaker, sprø ruccola, samt en nydelig grønn peppersaus !
Utrolig gode smaker, som passer perfekt sammen !
I glasset 🍷 Etike Ti Amo Primitivo Puglia 2018
God middag ♫♥♫
Du trenger:
- Pepperbiff
- Olje
- Poteter
- Sjalottløk
- Estragon
- Fennikel
- Sukkererter
- Vårløk
- Sukkererter
- Ruccola
- Salt
- Pepper
- Grønn peppersaus *
🌿 Estragon & sjalottløk poteter
🌿 Vend rucculasalat i olje og krydre med salt og pepper- Skjær potetene i 1/2 cm skiver, og legg dem i en ildfast form.
- Skrell og del sjalottløk i båter.
- Vend poteter og sjalottløk i olje, sammen med estragon, salt, pepper.
- Sett potetene i stekeovnen, la de steke på 200°C, med varmluftfunksjon i ca. 20 minutter til de er gylne og møre.
- Del fennikelen i tynne skiver og vårløken i ca. 2 cm lange biter.
- Stek fennikel, vårløk og sukkererter med smør i panna, til de er gylne og fremdeles "crispy"
Steking av biff i AirFryer
- La kjøttet ligge i romtemperatur i 30 minutter før du steker den. Biffen bli ikke mørere, men varmen trekker lettere inn i kjøttet -så du vil ikke oppleve at den er kald i midten.
- Pensle biffen med litt olje på begge sider og krydre med salt og pepper.
- Forvarm airfryeren i 5 minutter på 200°C.
- Legg biffen i kurven og stek den på 200°C i 6 minutter, snu biffen og stek den i ytterligere 5 minutter på andre siden. 10 minutter for medium biff på ca. 200 gram.
- La kjøttet hvile 5-10 minutter før servering.
I stekepanne
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
- Krydre med salt og pepper eller ønsket krydder.
- Stekes i en blanding av olje og smør på sterk varme, i ca. 3 minutter eller til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
- La biffen hvile i ca. 10 minutter før servering.
Grønn Peppersaus
- 4 dl kjøttkraft, jeg brukte vann og ett beger kjøttfond
- 2 ss hvetemel
- 1 ss grønn pepper
- 1 dl kremfløte
- 1-2 ss Mrs Chengs soppsoya eller mørk, tykk, usøtet soyasaus
- Litt salt, smak på sausen først for soyasausen kan være veldig salt.
Sånn gjør du:
Etike Ti Amo Primitivo Puglia 2018 🌿🍇
- Rist sammen melet med litt kald kjøttkraft -eller litt av vannet.
- Kok opp resten av kraften og visp inn meljevningen.
- Knus grønn pepper grovt i en morter.
- Tilsett grønn pepper og la sausen koke i minst 5 minutter.
- Tilsett fløte og smak til med soyasaus og eventuelt litt salt hvis nødvendig.
Estragon-poteter med sjalottløk |
Grønn peppersaus |
Fennikel, vårløk og sukkererter |
Pepperbiff |
Klar til servering |
Ruccola |
Etike Ti Amo Primitivo Puglia 2018 🌿🍇
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar