Hyttetur i fjellheimen med ost, kjeks og vin 🍷
Høres ikke det idyllisk ut, men så var det all denne 'karbo'n da.....
De som har fulgt meg en stund ser kanskje at jeg ikke er på 'riktig' fjell - i den beste dalen, Gudbransdalen. Denne helgen er jeg på far- og bror Mortens hytte på Budor.
Jeg stekte en ladning med salte kjeks hjemme
- og tok dem med meg i sekken !
Les på pakningsvedlegget om osten inneholder under 5g karbo per 100g.
Rødvinen bør helst inneholde mindre enn 3g sukker hvis du går på lavkarbo.
🍷 Tommasi Rafaél Valpolicella Classico Superiore 2017
(Inneholder litt for mye sukker, 4,7g)
Server kjeksen, med diverse oster, frukt og bær 🌿
Jeg skeiet ut med litt klementin og druer 🍇
Du trenger til ca. 50 stk:
Vennskap er vakkert
Den skjøre relasjonen
bygget på tillit
At du åpner hjertet ditt
at du ser inn i mitt
trofasthet i et blikk
Det at du ventet
da jeg ramla over ende
og ikke tråkket på
ga forståelse
for det du ikke forsto
vennskap er vakkert
Takk for ditt!
-nybrottsarbeid-
Toril Ingeborg Nybrott🌿💚
Server kjeksen, med diverse oster, frukt og bær 🌿
Jeg skeiet ut med litt klementin og druer 🍇
Du trenger til ca. 50 stk:
- 2 egg
- 2 dl malte sesamfrø
- 2 ss fiberhusk
- 1 dl hele sesamfrø
- 1/2 dl vann
- 1/2 ts salt
- 1 ts oregano
- 2 ss olivenolje
- Havsalt eller Himalaya krystallsalt
Sånn gjør du:
- Mal 2 dl sesamfrø til mel i en blender.
- Bland alle sammen ingrediensene godt sammen, vent med havsalt.
- Elt deigen godt sammen og lag en pølse av den.
- Skjær pølsen i skiver og legg skiver på ett bakepapir, det må gjøres i flere omganger da det blir mange kjeks.
- Pensle ett bakepapirark med olje og legg det smurte bakepapiret over, med oljen ned mot kjekesene, så de ikke sitter fast i papiret.
- Kjevle forsiktig ut til ganske tynne kjekser. Ta av det øverste bakepapiret. Dette må gjøres i flere omganger, det blir 3 bakeplater med kjeks.
- Dryss over havsalt.
- Stekes på 170°c og varmluft i ca. 15 minutter på midterste rille.
Steg for steg bilder finner du lengre ned i innlegget 👇
Bæremeis, laget av min far i 1957 💙 |
Vennskap er vakkert
Den skjøre relasjonen
bygget på tillit
At du åpner hjertet ditt
at du ser inn i mitt
trofasthet i et blikk
Det at du ventet
da jeg ramla over ende
og ikke tråkket på
ga forståelse
for det du ikke forsto
vennskap er vakkert
Takk for ditt!
-nybrottsarbeid-
Toril Ingeborg Nybrott🌿💚
Ingredienser |
Mal sesamfrø til mel ! |
Bland alt godt sammen ! |
Lag litt tynnere skiver, enn på bildet, de første kjeksene ble litt for tykke ! |
Hei😀hvordan kan disse oppbevares?tett boks?
SvarSlettJa, i en kakeboks på ett tørt sted -i kjøkkenskapet, ikke i kjøleskapet :)
Slett