Våruller består av vårrullplater, som regel laget av filodeig eller rispapir, som man fyller med snadder. Fyllet kan være masse grønnsaker og kjøtt, fisk eller skalldyr, samt gode krydder & urter.
Vårrullen stammer fra Øst-Asia, og navnet har den fått fordi kineserne serverer dem ved vårfesten. Stekte og sprø vårruller blir laget med filodeig -og ferske våruller blir laget med rispapir 🌾Det er ingen fasit på hvilke ingredienser man kan fylle vårruller med.
Bruk de grønnsakene du liker selv eller benytt sjansen til å rydde opp i grønnsaksskuffen🌿
Jeg synes de blir best med kjøttdeig av kylling, men du kan bruke kjøttdeig av storfe eller svin 🐥
Crispy Duck smaker skikkelig godt i vårruller, oppskriften finner du ➡ her !
Vårullene kan gjerne serveres med jasminris, salat, sweet hot chilisaus & soyasaus 🌾
Skikkelig smaksrik, sprø og god kosemat ♫♫- 25 stk vårrullplater av filodeig
- 600 g kjøttdeig av kylling
- 100 g risnudler eller glassnudler
- 1 stor gulrot
- 1 stang stangselleri
- 1/2 rødløk
- 2 vårløk
- 1-2 paprika, avhengig av størrelsen
- 100 g nykål eller kinakål/hjertesalat
- 2 ss frisk hakket koriander
- 3 ss oystersauce
- 4 ss soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- Egg, til pensling
Sånn gjør du:
- Ta vårrullplatene ut av fryseren og la dem tine mens du lager fyllet.
- Riv gulrot. Finhakk rødløk, stangselleri og vårløk. Skjær paprika i terninger og nykål i tynne, korte strimler.
- Tilbered nudler etter anvisning på pakken.
- Stek kjøttdeigen i godt smør eller olje.
- Tilsett grønnsaker, sauser og krydder -og bland det godt sammen.
- Klipp opp nudlene og bland det inn i kjøttblandingen sammen med koriander.
- La fyllet avkjøles.
- Legg en skje med fyll i hjørnet på hver vårrullplate og brett hjørnespissen over. Legg ett bløtt, rent kjøkkenhåndkle over platene så de ikke stivner.
- Brett inn sidene over fyllet og rull sammen oppover mot spissen.
- Pensle spissen med pisket egg og rull dem helt sammen. Legges med skjøten ned på bakepapir.
- Stek vårrullene i AirFryer, i stekeovn eller friter dem i olje.
Oppbevaring:
Stekes i AirFryer, stekeovn eller friteres i olje 🍂Frys de gjerne ned ustekte, med bakepapir mellom lagene -og stek dem fra frossen tilstand rett før servering.
Skal du ha dem med på hytta eller lignende, så de vil tine før steking bør du halvsteke dem før du legger dem i fryseren.
Halvstekes ved 200°C varmluft i 10 minutter. Avkjøles før de fryses ned.
AirFryer
- Pensle vårullene med litt olje.
- Det er ikke nødvendig, men jeg synes de blir best med litt olje.
- Stekes i AirFryer på 200°C i ca. 12 minutter.
Fritert i olje
Varm opp rapsolje i en kjele og friter rullene til de er gylne.
I stekeovnen blir resultatet best på varmluft:
I stekeovnen blir resultatet best på varmluft:
- Forvarm stekeovnen til 200°C varmluft. Uten varmluft bruker du 225°C
- Legg vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir -eller aller best resultat får du hvis du steker dem på en rist.
- Pensle vårrullene med olje.
- Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i ca. 15 minutter til vårrullene er gylne og sprø. Frosne stekes i ca. 20 minutter.
Vårruller steg for steg 👇
Risnudler |
Risnudler |
Våruller |
Klar til steking |
Her 👇 har jeg laget en stor porsjon, som skal forstekes.
Det blir masse digg enkel mat, som man ta ut passe mengde å ta med på hytta eller camping.
Kjempegode🤩🫔🥢
SvarSlettHyggelig at de falt i smak :)
SlettHvor mange putter du inni airfryeren om gangen??
SvarSlettDet kommer an på størrelsen på AirFryeren, men jeg legger dem bare i ett lag, med litt luft imellom dem.
Slett