Skrei er torsk, som vokser opp i Barentshavet.
Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte.
Skreisesongen er i tidspunktet januar til slutten av mars.
Denne tomatbaserte gryta med skrei, bacon og masse krydder er skikkelig smaksrik.
Gryta inneholder lite karbohydrater 🍅
Nå har nykålen kommet i butikkene -og den passer perfekt sammen med krydret tomatsaus.
Knallgod lavkarbo middag, med smak av vår 💚
Ønsker du en middag med flere karbohydrater, kan du servere retten med ris eller pasta -og godt brød, som man kan duppe i sausen 😋
Hvitløksbrød er kjempegodt, oppskriften finner du her !
Anbefaler en frisk og fruktig rødvin uten for mye tanniner, som ikke en bra match for tomater.
Det bedre å ha fokus på fruktigheten i vinen.
Fylden og sødmen i Niepoort Fabelaktig Douro passer perfekt til en tomatbasert fiskegryte.
Fylden og sødmen i Niepoort Fabelaktig Douro passer perfekt til en tomatbasert fiskegryte.
Vinen inneholder under 3g sukker, så den er innafor på lavkarbo.
Du trenger til 4 porsjoner:
Sånn gjør du:
- 600 g skreifilet, uten skinn og bein
- 150 g bacon
- Olje
- 1 stk løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 terning fiskebuljong
- 800 g hermetiske tomater
- 1 ts tørket basilikum
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts tørket koriander
- 1 ts pepper
- 1 ts salt
- Sitron
Sånn gjør du:
- Del baconet i biter, grovhakk løk og riv eller press hvitløk.
- Brun bacon i litt olje, i en gryte til det blir gyllenbrunt.
- Tilsett løk og hvitløk, og la det surre til løken er blank.
- Tilsett hermetiske tomater, knust fiskebuljongterning, basilikum, oregano, koriander, salt og pepper.
- Kok opp og la det koke i 15 minutter.
- Del skreifilet i porsjonsstykker og legg fiskestykkene i gryten.
- Skvis over sitronsaft, jeg brukte saften av en halv sitron.
- Legg på lokk og la det trekke i ca. 10 minutter, til fisken er kokt.
- Smak til sausen med mer salt hvis nødvendig.
- Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
- Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen.
- Damp under lokk, 2-3 minutter.
Bacon |
Tomatsaus |
Skrei & sitron |
Damper nykål |
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar