Beef Jalfrezi spiste jeg på en utrolig bra Indisk restaurant i København.
Du kan lese om Al-Diwan på Vesterbro i København her ♪♪
Jalfrezi er en indisk curry
Den blir laget i mange utgaver med forskjellige proteiner.
Lam, geit, kylling, fisk eller vegetar med grønnsaker er de mest brukte i India.
Jalfrezi ble opprinnelig brukt som restemat, hvor man stekte rester av kjøtt eller fisk
-og blandet inn løk og chili.
Lam, geit, kylling, fisk eller vegetar med grønnsaker er de mest brukte i India.
Jalfrezi ble opprinnelig brukt som restemat, hvor man stekte rester av kjøtt eller fisk
-og blandet inn løk og chili.
Min utgave av Jalfrezi er en smaksbombe med ytrefilet av storfe !
Du trenger til 4 porsjoner:
- 800 g ytrefilet
- Stekeolje
- 1 gul løk
- 1 rød løk
- 1 chili
- 1 paprika
- 1 ss revet ingefær
- 400 g hermetiske tomater
- 1 ts malt spiskummen
- 1 ts malt koriander
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts chilipulver
- 1 ts garam masala
- 1 ts salt
- 1 ts sennep
- 2 ss tomatpuré
- 1 dl kjøttkraft
- Salt
- Pepper
- 1 dl fløte
- Frisk koriander
- Lime
- Basmatiris
- Nan brød
- Yoghurt/Raita
Sånn gjør du:
- Ta kjøttet ut av kjølskapet 30-60 minutter før det skal tilberedes.
- Skjær biffkjøtt i strimler og brun den rask i en varm stekepanne i olje eller smør i flere omganger.
- Legg kjøttet til side.
- Skrell og skjær løk i tynne skiver og stek den i smør til den er gyllen.
- Tilsett paprika, skåret i strimler, finhakket chili og revet ingefær.
- Hell over kjøttkraft, hermetiske tomater, tomatpure, sennep og krydder.
- La det surre i ca. 15 minutter.
- Rør inn fløte.
- Legg tilbake kjøttet og la det bli gjennomvarmt.
- Smak til med mer hvis nødvendig.
- Dryss over koriander og litt limesaft ved servering.
Ingredienser ! |
Biff & løk ! |
La det surre i 15 minutter |
Tilsett fløte og legg tilbake biffstimlene ! |
Spis & Nyt ! |
Raita
- 350 gresk yoghurt
- 1 stk agurk
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 ts sukker
- 0,5 ts spisskummin
- Finhakket frisk mynte
Sånn gjør du:
- Skrell agurken, gni den lett med salt og riv den på et rivjern.
- Sil fra overflødig væske.
- Bland yoghurten godt sammen med revet agurk, salt, pepper, sukker og litt frisk mynte.
- Oppbevar den i kjøleskapet frem til servering.
Oppskriften finner du også i HA-BLOGGEN !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar