Andelår er den rimeligste delen på anden, men det er den delen som har mest smak.
Det er riktig nok ikke så mye kjøtt på ett andelår, men det smaker utrolig godt !!
I denne oppskriften har jeg kokt andelår i Crock-Pot® Express Multi-Cooker før jeg ettersteker dem under grillelementene i stekeovn til de blir sprø.
Andelårene kan også stekes i stekeovn hvis du ikke har trykkoker.
And og appelsin er en klassisk smakskombinasjon, and er ganske fet og kraftig og passer godt med syrligheten fra appelsiner.
Pinot Noir passer godt sammen med and 🍷
- Vinen passet helt perfekt 🍷
God middag ♫♫
💕 Andelår
💕 Sånn gjør du:
- 4 stk andelår
- Havsalt
- Pepper
- 1 hvitløk, uten fedd, i tynne skiver
- 1 ts tørket oregano
- 1/4 ts tørket timian
- 2,5 dl kyllingkraft
💕 Sånn gjør du:
- Gni andelårene godt inn med salt og pepper.
- Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté. Klokken stilles alltid inn på 30 minutter, men det har ikke noe å si for det skal skiftes program etterpå. Trykk på START/STOPP knappen. Nå den varmes opp lyser HEAT på skjermen. Når den er varm begynner tiden å telle ned.
- Brun 2 andebryst om gangen, med skinnsiden ned i ca. 5 minutter. Legg dem til side og stek de to neste på samme måte. Legg alle 4 andelårene til side.
- Stek hvitløken litt i andefettet ett minutt eller to.
- Legg tilbake andelårene.
- Krydre med oregano og timian -og hell over kyllingkraft. Jeg brukte vann og en terning kyllingbuljong.
- Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
- Velg funksjonen POULTRY (fjærkre) og still den inn på 40 minutter. Trykk START. Først varmes den opp, det tar 10 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
- La enheten naturlig slippe ut trykket i 15 minutter etter tilberedningen. Trykkokeren går automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 15 minutter. Trykk STOPP -etter 15 minutter. Slipp forsiktig ut eventuelt gjenværende luft. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
- Ta andelårene ut av kjelen.
- Legg dem i en ovnspanne og etterstek dem i stekeovn med grillfunksjonen på. Stek dem under grillen, til skinnet blir sprøtt -rett før servering.
I stekeovn:
- Legg andelårene i en stekepanne med skinnsiden ned.
- Stek på skinnsiden i tre minutter. Snu andelårene, og stek videre i to minutter.
- Legg dem i en ovnspanne og stek andelårene i stekeovn: 150 grader i ca. 90 minutter.
- Dersom du ønsker sprøtt skinn – sett på grillfunksjonen de siste fem minuttene. Det lønner seg å sette andelårene lenger opp i ovnen, rett under grillelementet. Følg med så andelåret ikke blir svidd.
- 1 stk rød chili
- 1 fedd hvitløk
- 1 stk appelsin
- 2 ss sukker
- 1 stk sitron
- 2 dl kraft fra andelårene (eller kyllingbuljong hvis du steker lårene i stekeovn -og ikke får nok kraft)
- 2 ss soyasaus
- 1 ss maizena + litt vann
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Riv skallet på appelsinen og press ut saften.
- Press saften ut av sitronen.
- Finhakk hvitløk og chili.
- Smelt sukker i en kjele til det begynner å bli gyllent.
- Tilsett sitronsaft, skall og saft av en appelsin, hvitløk, chili og kraft.
- La det koke noen minutter.
- Smak til med soyasaus.
- Rør ut litt maizena med vann og tilsett det i sausen. Kok til det tykner.
- Smak til med salt og pepper.
- Faste poteter
- Smør og rapsolje
- Sesamfrø
- Havsalt
Sånn gjør du:
Rødkål- Skrell og skjær potetene i 2 cm tykke skiver.
- Sett dem på en stekeplate eller ildfast form og pensle dem med smeltet smør, blandet med lik mengde olje, på begge sider.
- Dryss over sesamfrø og havsalt.
- Stekes i ovnen i 25-30 minutter på 225°C.
- 1 kg rødkål
- 50 g smør
- 2,5 dl utblandet solbærsaft, litt sterk
- 1 dl rødvinseddik
- 4 ss brunt sukker
- 2 stk epler
- Skjær rødkålen i strimler.
- Surr rødkålen i smøret noen minutter.
- Tilsett saft, rødvinseddik og sukker.
- Bland alt godt sammen og la det småkoke under lokk i 30 minutter.
- Skrell eplene og skjær dem i biter, før du tilsetter dem i kjelen.
- Kok videre i ca. 60 minutter. Rør litt innimellom. Kok den uten lokk mot slutten av koketiden, så væsken damper bort.
- Nå kan den avkjøles og varmes opp igjen før servering -eller la den putre på svak varme. Jeg synes den blir bedre og bedre etter hvert, 2 timer koking er helt greit.
Andelår |
Bruner andelår |
Forberedelser til saus |
Rødkål og saus |
Villa Wolf Pinot Noir 2019
- VaretypeRødvin
- Varenummer2147101
- LuktRøde bær, med toner av jord og fat.
- SmakTørr, middels fylde, fin struktur, balansert friskhet. Fruktig anslag.
- FargeRen rød.
- ProdusentWeing. Villa Wolf
- Årgang*2019
* Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt - Land, distriktTyskland, Pfalz
- RåstoffPinot Noir 100%
- EmballasjetypeGlass
- KorktypeSkrukapsel
- UtvalgBestillingsutvalget
- GrossistVinarius AS
- TransportørSkanlog AS
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar