Når det er iskaldt i vannet forsvinner algene, og levevilkårene for blåskjellene bedre.
Da blir de ekstra kjøttfulle og smakfulle 😋
I denne oppskriften har jeg brukt sjalottløk, chili, fløte, cider og urter 🌿
Cider kan erstattes med hvitvin eller eplemost.
Koriander og persille kan erstattes med andre urter, som basilikum, gressløk og dill.
Forbered potetene i god tid. De blir aller best om de er godt vannet ut, så man får ut stivelsen i potetene -og tørket godt av før de stekes.
- 1 kg blåskjell
- 2 sjalottløk
- 1 rød chili
- 1,5 dl cider
- 1 dl kremfløte
- Persille, frisk
- Koriander, frisk
- Poteter
- Parmesan
- Olje
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
Parmesan frites- Surr hakket sjalottløk og finhakket chili i litt olje i en stor kjele.
- Tilsett hvitvin og fløte.
- Kok opp.
- Ha i vasket, renset og kontrollerte blåskjell, kast de som ikke har lukket seg.
- La de dampe under lokk til blåskjellene åpner seg, det tar ca 7 minutter.
- Tilsett fersk hakket persille og koriander.
- Serveres ny-dampet, gjerne rett fra kjelen med parmesan frites !
- Kraften spises med skje, den smaker helt nydelig 💛
- Del opp potetene i strimler og legg dem i kaldt vann ett par timer.
- Sil av vannet og tørk dem godt på ett rent kjøkkenhåndkle.
- Varm opp stekeovnen til 180°C varmluft.
- Legg poteter i en ovnspanne med bakepapir og dryss over olje, revet parmesan, salt og pepper.
- Stek på midterste rille i ovnen i 40 minutter eller til de er sprø og gylne.
Store pommes frites av bakepoteter |
Ingredienser |
Parmesan frites, klare til steking |
Blåskjell |
Parmesan frites |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar