Ramsløkpølser med brunkål !


Ramsløk, Nordens hvitløk 🍃
Bladene kan brukes i salater, som krydder i pølser, gryter og supper.
Den er også perfekt å lage nydelig pesto av. 

Ramsløk er en opp til 30 cm høy plante, som lukter av hvitløk og som under blomstring brer seg som et hvitt teppe over skogbunnen. Den er en vårplante, som fyller skogen med en intens lukt av hvitløk.

Denne planten, som vokser vill i norsk natur, forbindes først og fremst med mildere kystklima.
Den vokser i løvskoger på Østlandet og oppover kysten av Møre og Romsdal.
På Artsdatabanken, som du finner her, kan du se hvor den vokser i Norge.

Brunkålen kommer fra Danmark, den serveres som tilbehør til flesk og pølser.
Dette er en luksusutgave med nykål !

Jeg kokte brunkålen i trykkoker, raskt og enkelt !
Fremgangsmåten gjelder ved bruk av Crock-Pot® Express Multi-Cooker.
Brunkål kan selvfølgelig kokes i vanlig kjele.


Gode smaksrike pølser, servert med brunkål og ovnsbakte poteter.
Ramsløkpølser fra 👉 Annis Pølsemakeri kan anbefales 🍃

Jeg har hytte i Sør Fron, Gudbrandsdalen -og der oppe er Annis min lokale butikk.
I disse koronatider, når vi ikke har fått være på hytta, så har Annis kjørt E6 til blant annet Hamar med bilen fylt opp med varer, som vi bestilte på nett.
Takk for god service 💚


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g ramsløkpølser eller andre gode kjøttpølser
  • 2 store nykål, bruker du vanlig hodekål er det nok med ett kålhode
  • 4 ss sukker, gjerne brunt sukker eller sukrin gold
  • 25 g smør
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 1 ss grovt salt
  • 1-2 ts pepper
  • Grov sennep
  • Ketchup
  • Persille
  • Ovnsbakte poteter
Sånn gjør du:
  1. Skjær nykål i strimler.
  2. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kjele eller i trykkokeren på funksjonen BROWN/SAUTE.
  3. Tilsett smør og la det smelte.
  4. Tilsett kålen og rør godt rundt.
  5. Tilsett kjøttkraft, jeg brukte vann og ett beger kjøttfond, salt og pepper. 
  6. Sett på lokket på trykkokeren, lukk trykkventilen. Jeg stilte den inn på SOUP/suppe funksjonen -og klokken på 15 minutter. La trykkokeren slippe naturlig ut damp i 10 minutter. Slipp ut gjenværende damp.
  7. Legg pølsene på toppen av kålen. La den stå på KEEP WARM, med lokket på i 15 minutter til pølsene er gjennomvarme.
  8. Server pølser og brunkål med ovnsbakte poteter, ketchup og sennep !
I vanlig kjele:
  1. Smelt sukker og tilsett smør.
  2. Legg i kålen og bland det godt sammen med karamellen.
  3. Hell i kjøttkraft og krydre med salt og pepper.
  4. La kålen småkoke på svak varme i 45 minutter. Tilsett mer kjøttkraft/vann hvis nødvendig. 
  5. Etter 45 minutter legger du i pølsene og lar dem trekke under lokk i 15 minutter til pølsene er gjennomvarme.
Ramsløkpølser og nykål 💚
Nykål 💚
Smeltet sukker og smør !
Krydre med salt og pepper !
Legg pølsene på toppen av brunkålen !
Jeg tilbereder poteten i AirFryer, enkelt og godt !

Søndagstur i nabolaget 💚

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar