Smakfull kremet ris med masse cheddar.
Denne retten kan du spise uten ekstra tilbehør, som en vegetarrett.
Fyll opp en bolle, sett deg godt til rette i sofaen eller i godstolen
- og digg inn !!
Risen kan selvfølgelig serveres med stekt kjøtt eller fisk hvis du ønsker det 🌾
Denne gratinerte risretten passer perfekt, som tilbehør til sommerens grillmat.
Jeg elsker koriander, men den kan du selvfølgelig kutte ut eller erstatte med andre urter 💚
- 3 dl basmatiris
- 6 dl vann
- 1 stk grønnsaksbuljongterning
- 3 vårløk
- 2 ss godt smør
- 1 dl fløte
- 200 g revet cheddar
- (Koriander)
Sånn gjør du:
- Kok ris etter anvisning på pakken, men tilsett knust grønnsaksbuljong og hakket vårløk.
- Når risen er ferdig rører du inn smør, fløte og 100g revet cheddar.
- Hell risen over i en ildfast form.
- Dryss over resten av osten, 100 gram.
- Gratineres i stekeovn på 200°C eller på kombidamp 180°C i 15 minutter.
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, noe som gir ett saftig og godt resultat. Denne kombinasjonen er spesielt godt egnet gratenger. Varmluften fordeles jevnt i hele ovnen og sørger for at teksturen blir skikkelig bra !
Ingredienser |
Kokt ris |
Dryss over ost og gratiner risen i stekeovn |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar