Crispy duck serveres, som regel med kinesiske pannekaker, jianbing, grønnsaker i strimler og hoisinsaus.
Hoisinsaus er en kinesisk dippsaus. Laget av soyabønner, sukker, salt, hvetemel, hvitløk, eddik, sesamolje og chilipepper.
Vårrullen stammer fra Øst-Asia, og navnet har den fått fordi kineserne tradisjonelt serverer den ved vårfesten. Vårrullene serveres ofte med jasminsris, salat og dippsauser.
Oppskrift på våruller med kjøttdeig finner du 👉 her.
Vårrullene inneholder i tillegg til kjøtt av andelår, gulrøtter, vårløk, koriander, hoisinsaus, soyasaus, og sesamolje masse nykål og glassnudler.
Våruller
Du trenger til ca. 30 stk:- 30 stk vårrullplater av filodeig (250mmx250mm)
- 4 stk andelår
- 200 g risnudler
- 2 stk gulrot
- 5 vårløk
- 250 g nykål, spisskål eller kinakål
- En neve frisk hakket koriander
- 4 ss hoisinsaus
- 4 ss soyasaus
- 2 ss sesamolje
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- Egg, til pensling
Sånn gjør du:
- Stek andelår, som beskrevet lenger ned i innlegget.
- Tin vårrullplatene i romtemperatur i ett par timer.
- Riv fra hverandre andelårene med to gafler.
- Riv gulrot. Skjær vårløk i tynne ringer og nykål i tynne, korte strimler.
- Tilbered nudler etter anvisning på pakken. Jeg brukte risnudler, som bløtlegges i varmt vann i 8-10 minutter.
- Varm opp en stekepanne med litt olje og legg i kjøttet fra andelårene.
- Tilsett grønnsaker og stek blandingen i ca. 10 minutter, til grønnsakene faller sammen.
- Tilsett sauser og krydder -og bland det godt sammen.
- Klipp opp nudlene, ca. 5 cm lengde og bland det inn i kjøttblandingen sammen med koriander.
- La fyllet avkjøles.
- Legg en skje med fyll i hjørnet på hver vårrullplate og brett hjørnespissen over. Legg ett rent kjøkkenhåndkle over platene så de ikke stivner.
- Brett inn sidene over fyllet og rull sammen oppover mot spissen.
- Pensle spissen med pisket egg og rull dem helt sammen. Legges med skjøten ned på bakepapir.
- Stek vårrullene i AirFryer på 200°C i 12 minutter, i stekeovn på 200°C varmluft i ca. 20 minutter eller friter dem i olje til de er gylne.
💕 Crispy Duck i stekeovn:
Crispy Duck i Crock-Pot Express:
- Andelår
- Havsalt
- Pepper
- Rapsolje eller andefett
Sånn gjør:
- Gni inn andelårene med olje eller andefett, salt og pepper.
- Legg andelårene i en stekepanne med skinnsiden ned.
- Stek på skinnsiden i tre minutter. Snu andelårene, og stek videre i to minutter.
- Sett inn i ovnen på 150 grader i ca. 90 minutter.
- Sett på grillfunksjonen de siste fem minuttene og sett andelårene rett under grillelementet.
Andefett får du kjøpt i små bokser, ligger sammen med andelår i butikken.
Andeconfit -andelår, som er kokt i sitt eget fett får du kjøpt ferdig i hermetikk bokser og vakumpakket. De skal kun stekes i stekeovn i ca. 20 minutter. De har en helt annen pris enn rå andelår, men mye kortere tilberedningstid.
- 3-4 stk andelår
- Havsalt
- Pepper
- Raps eller solsikkeolje
- 1 kinesisk eller 4 fedd hvitløk
- 1 ts tørket oregano
- 1/4 ts tørket timian
- 2,5 dl kyllingkraft
Sånn gjør du:
- Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté. Klokken stilles alltid inn på 30 minutter, men det har ikke noe å si for det skal skiftes program etterpå. Trykk på START/STOPP knappen. Nå den varmes opp lyser HEAT på skjermen. Når den er varm begynner tiden å telle ned.
- Tilsett litt olje, ikke mye -og brun andelårene, med skinnsiden ned i ca. 5 minutter, Snu og stek dem litt på andre siden. Ikke brun mange om gangen, bare en eller to. Legg dem til side.
- Hakk eller riv hvitløk og stek løken i oljen i ett minutt eller to.
- Legg tilbake andelårene.
- Krydre med oregano og timian -og hell over kyllingkraft. Jeg brukte vann og en terning kyllingbuljong.
- Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
- Velg funksjonen POULTRY (fjærkre) og still den inn på 40 minutter. Trykk START. Først varmes den opp, det tar 10 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
- La enheten naturlig slippe ut trykket i 15 minutter etter tilberedningen. Trykkokeren går automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 15 minutter. Trykk STOPP -etter 15 minutter. Slipp forsiktig ut eventuelt gjenværende luft. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
- Ta andelårene ut av kjelen. Kjøttet er utrolig mørt. Hvis du vil ha sprøtt skinn så steker du andelårene under grillelementet i stekeovnen i 5-10 minutter.
Steg for steg 👇
Ingredienser |
Klargjør grønnsaker og nudler |
Stek fyllet til vårrullene |
Pensle kanten med egg -og rull den sammen... |
Klare til steking |
Stek vårullene |
Oppbevaring:
Frys de gjerne ned ustekte, med bakepapir mellom lagene -og stek dem fra frossen tilstand rett før servering.
Skal du ha dem med på hytta eller lignende, så de vil tine før steking bør du halvsteke dem før du legger dem i fryseren. Halvstekes ved 200°C varmluft i 10 minutter. Avkjøles før de fryses ned. Jeg pleier ikke å pensle dem med olje før jeg skal ettersteke dem rett før servering.
AirFryer :
Pensle vårullene med litt olje.
Det er ikke nødvendig, men jeg synes de blir best med litt olje.
Stekes i AirFryer på 200°C i ca. 12 minutter.
Fritert i olje:
Varm opp rapsolje i en kjele og friter rullene til de er gylne.
I stekeovnen blir resultatet best på varmluft:
I stekeovnen blir resultatet best på varmluft:
- Forvarm stekeovnen til 200°C varmluft. Uten varmluft bruker du 225°C
- Legg vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir -eller aller best resultat får du hvis du steker dem på en rist.
- Pensle vårrullene med olje.
- Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i ca. 15 minutter til vårrullene er gylne og sprø. Frosne stekes i ca. 20 minutter.
Barnevennlige våruller
Jeg lagde 26 våruller av crispy duck i dag, fikk igjen 4 vårrullark, som jeg fylte med ost, skinke og grillkrydder. Server vårrullene med god ketchup 😋
Lag vårruller med ost & skinke av arkene, som blir til overs ! |
Dette så nydelig ut
SvarSlettTakk ! Oppskriften kan anbefales :)
Slett