}); Edels Mat & Vin: Vårruller med kjøttdeig & nudler Google+

lørdag 20. mars 2021

Vårruller med kjøttdeig & nudler


Våruller består av vårrullplater, som regel laget av filodeig eller rispapir, som man fyller med snadder. Fyllet kan være masse grønnsaker og kjøtt, fisk eller skalldyr, samt gode krydder & urter.

Vårrullen stammer fra Øst-Asia, og navnet har den fått fordi kineserne tradisjonelt serverer den ved vårfesten.

Stekte og sprø vårruller blir laget med filodeig -og ferske våruller blir laget med rispapir.
Jeg har tidligere laget en utgave med ferske våruller med reker, den oppskriften finner du her.


I denne oppskriften bruker jeg kjøttdeig av storfe, grønnsaker og nudler sammen med asiatiske smaker 😋 Hvor mange det blir kommer an på hvor store filoark du bruker -og hvor mye fyll du legger i hver vårrull.

Vårullene kan gjerne serveres med jasminris, salat, sweet hot chilisaus & soyasaus 🌾
Skikkelig smaksrik, sprø og god kosemat ♫♫


Du trenger til 25 stk:
  • 25 stk vårrullplater
  • 400 g kjøttdeig
  • 120 g risnudler
  • 1 stor gulrot
  • 1/2 rødløk
  • 2 vårløk
  • 1-2 paprika, avhengig av størrelsen
  • 100 g nykål eller kinakål
  • 2 ss frisk hakket koriander
  • 3 ss oystersauce
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • Egg, til pensling 
Sånn gjør du:
  1. Riv gulrot. Finhakk rødløk og vårløk. Skjær paprika i terninger og nykål i tynne, korte strimler.
  2. Tilbered nudler etter anvisning på pakken. Jeg brukte risnudler, som bløtlegges i varmt vann i 8-10 minutter.
  3. Stek kjøttdeigen i godt smør eller olje. 
  4. Tilsett grønnsaker, sauser og krydder -og bland det godt sammen.
  5. Klipp opp nudlene, ca. 5 cm lengde og bland det inn i kjøttblandingen sammen med koriander.
  6. La fyllet avkjøles.
  7. Legg en skje med fyll i hjørnet på hver vårrullplate og brett hjørnespissen over. Legg ett rent kjøkkenhåndkle over platene så de ikke stivner.
  8. Brett inn sidene over fyllet og rull sammen oppover mot spissen.
  9. Pensle spissen med pisket egg og rull dem helt sammen. Legges med skjøten ned på bakepapir.
  10. Stek vårrullene i AirFryer, i stekeovn eller friter dem i olje. Jeg stekte dem i AirFryer.
Oppbevaring:
Vårullene er best nystekte.
Frys de gjerne ned ustekte, med bakepapir mellom lagene -og stek dem fra frossen tilstand rett før servering. Hvis de er frosne må du legge til 5-10 minutter på steketiden.

Stekes i AirFryer, stekeovn eller friteres i olje:
Pensle vårullene med litt olje. Det er ikke nødvendig, men jeg synes de blir best med litt olje.
Stekes i AirFryer 200°C i ca. 12 minutter. 

Varm opp rapsolje i en kjele og friter rullene til de er gylne.

I stekeovnen blir resultatet best på varmluft.
Forvarm stekeovnen til 200°C. Uten varmluft bruker du 225°C
Legg vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir..
Pensle vårrullene med olje.
Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i ca. 15 minutter til vårrullene er gylne og litt sprø. Kan gjerne snu dem etter 10 minutter. 

Vårstemning, Vikingskipet Hamar 

Vårruller steg for steg.. 👇

Ingredienser 

Risnudler

Risnudler

Våruller


Klar til steking

Pensles med litt olje

Spis & Nyt !!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar