19 mars 2021

Skreigryte med bacon & tomat


Skrei er torsk, som vokser opp i Barentshavet. 
Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte. 
Skreisesongen er i tidspunktet januar til slutten av mars. 

Denne tomatbaserte gryta med skrei, bacon og masse krydder er skikkelig smaksrik.
Gryta inneholder lite karbohydrater 🍅

Nå har nykålen kommet i butikkene -og den passer perfekt sammen med krydret tomatsaus.
Knallgod lavkarbo middag, med smak av vår 💚

Ønsker du en middag med flere karbohydrater, kan du servere retten med ris eller pasta -og godt brød, som man kan duppe i sausen 😋
Hvitløksbrød er kjempegodt, oppskriften finner du her !


Dagens vin er fra Portugal: Niepoort Fabelaktig Douro 🍷

Anbefaler en frisk og fruktig rødvin uten for mye tanniner, som ikke en bra match for tomater.
Det bedre å ha fokus på fruktigheten i vinen.
Fylden og sødmen i Niepoort Fabelaktig Douro passer perfekt til en tomatbasert fiskegryte.
Vinen inneholder under 3g sukker, så den er innafor på lavkarbo.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600 g skreifilet, uten skinn og bein
  • 150 g bacon
  • Olje
  • 1 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 terning fiskebuljong
  • 800 g hermetiske tomater
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket koriander
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • Sitron

Sånn gjør du:
  1. Del baconet i biter, grovhakk løk og riv eller press hvitløk.
  2. Brun bacon i litt olje, i en gryte til det blir gyllenbrunt.
  3. Tilsett løk og hvitløk, og la det surre til løken er blank.
  4. Tilsett hermetiske tomater, knust fiskebuljongterning, basilikum, oregano, koriander, salt og pepper.
  5. Kok opp og la det koke i 15 minutter.
  6. Del skreifilet i porsjonsstykker og legg fiskestykkene i gryten.
  7. Skvis over sitronsaft, jeg brukte saften av en halv sitron.
  8. Legg på lokk og la det trekke i ca. 10 minutter, til fisken er kokt.
  9. Smak til sausen med mer salt hvis nødvendig.
Nykål
  1. Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
  2. Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen.
  3. Damp under lokk, 2-3 minutter.

Bacon


Tomatsaus 


Skrei & sitron

Damper nykål 


Ingredienser 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF