Ris med cheddar !


Kjære vene' dette var godt 😋
Smakfull kremet ris med masse cheddar.

Denne retten kan du spise uten ekstra tilbehør, som en vegetarrett. 
Fyll opp en bolle, sett deg godt til rette i sofaen eller i godstolen  
- og digg inn !!

Risen kan selvfølgelig serveres med stekt kjøtt eller fisk hvis du ønsker det 🌾
Denne gratinerte risretten passer perfekt, som tilbehør til sommerens grillmat.
Jeg elsker koriander, men den kan du selvfølgelig kutte ut eller erstatte med andre urter 💚


Ris med cheddar 
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vann
  • 1 stk grønnsaksbuljongterning
  • 3 vårløk
  • 2 ss godt smør
  • 1 dl fløte
  • 200 g revet cheddar 
  • (Koriander)
Sånn gjør du:
  1. Kok ris etter anvisning på pakken, men tilsett knust grønnsaksbuljong og hakket vårløk.
  2. Når risen er ferdig rører du inn smør, fløte og 100g revet cheddar.
  3. Hell risen over i en ildfast form.
  4. Dryss over resten av osten, 100 gram.
  5. Gratineres i stekeovn på 200°C eller på kombidamp 180°C i 15 minutter.

Jeg steker gratengen med funksjonen kombidamp 🍅
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, noe som gir ett saftig og godt resultat. Denne kombinasjonen er spesielt godt egnet gratenger. Varmluften fordeles jevnt i hele ovnen og sørger for at teksturen blir skikkelig bra !

Ingredienser 


Kokt ris

Dryss over ost og gratiner risen i stekeovn 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF