God og enkel, men mektig lavkarbo middag ! Det tar litt tid å steke paprikaene, så du må begynne på retten en times tid før servering.
Jeg serverer retten med blomkålris tilsatt chili, sitron og koriander 🌿
Til dem, som ønsker ett større måltid -og mer karbohydrater serverer jeg ovnsbakte poteter.
Dette er en skikkelig god smaksbombe 🌿🍋
Du trenger til 4 porsjoner: Inneholder 882 kcal, 12 g karbo per porsjon
- 400 g kjøttdeig av storfe
- 1 liten løk, hakket (60g ferdig hakket)
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 ts røkt chilipulver
- 1 stk egg
- 200 g revet hvitost
- 4 stk store paprika
- 3 dl kremfløte
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 2 ss frisk estragon eller andre urter
- 1 stk blomkål eller 300 g blomkålris (til 4 porsjoner)
- 2 ss smør
- Sitron
- 1 chili
- Koriander
- Ruccola
Fylt paprika
- Bland sammen rå kjøttdeig, løk, 100 g revet hvitost, egg, salt, pepper og chilipulver.
- Del paprikaene i to på langs eller skjær av toppen.
- Rens og fyll paprikaene.
- Legg paprikaene i en ildfast form.
- Dryss over resten av osten.
- Hell fløten i formen og krydre med salt og pepper.
- Dryss over hakket estragon eller andre urter.
- Stekes på 200°C i ca. 45 minutter.
Blomkålris
- Del blomkålen i biter og kjør den i en kjøkkenmaskin eller blender. Du kan også bruke ferdig laget blomkålris.
- Varm opp en stekepanne og tilsett smør.
- Legg i blomkålen.
- Tilsett finhakket chili og skvis over litt sitronsaft.
- Fres blomkålrisen til den blir varm, under omrøring.
- Smak til med salt og pepper og hakket koriander.
|
Ingredienser |
|
Bland kjøttdeigen sammen med de øvrige ingrediensene
|
|
Paprika med kjøttdeig ! |
|
Blomkålris |
|
Klare til steking ! |
|
4 Porsjoner / Ref. Lifesum |
|
Høst i stuggun 🍂 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar