Merker at kroppen, særlig magen har det bedre uten altfor mange karbohydrater.
Det har blitt noen hytteturer i løpet av høsten -og kostholdet har 'glidd' ut litt.
Jeg synes også det er en litt utfordring og finne på gode lavkarbo middager.
Det blir litt 'kjedelig' med bare proteiner, salater og grønnsaker -og EGG.
Du kan lese om lavkarbo kosthold 👉 her.
Jeg har prøvd proteinpasta, ganske greit... men litt hard og merkelig konsistens.
'Lavkarbo - plastikk - pasta ', har jeg også testet, men altså.... det ER plastikk !!
Det eneste jeg kan anbefale er Monster tortilla, som inneholder 4,4 g karbo per lefse.
De bruker jeg til 👉 tortillapizza, fajitas og taco.
Har laget en ny oppskrift på kjøttgrateng i dag, med masse grønnsaker.
Den ble jeg fornøyd med !
Innholdet varierer, men timian, oregano, rosmarin, sar, basilikum, merian og fennikelfrø er vanlig.
Du trenger til 4 porsjoner:
Inneholder 402 kcal, 12 g karbo per porsjon *
- 400 g kjøttdeig *
- 2 ss smør
- 400 g hermetiske tomater
- 2 ss tomatpure
- 2 ts provence krydder
- 1 rød paprika
- 100 g sukkererter
- 200 g apetina revet cheddar og mozzarella
- 200 g blomkålris / hakket blomkål
- 1 chili
- Litt sitronsaft
- Koriander
* Bytter du ut kjøttdeig med karbonadedeig sparer du ca. 80 kcal per porsjon 🌿
Sånn gjør du:
- Stek kjøttdeigen i smør.
- Tilsett hermetiske tomater, tomatpure, provence krydder, paprika og sukkererter i biter.
- La det koke i ca. 10 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Hell blandingen over i en ildfast form.
- Dryss over ost og litt ekstra provence krydder.
- Stekes ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter eller til osten er gyllen.
- Stek hakket blomkål i litt smør.
- Tilsett hakket chili og koriander.
- Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
Lager kjøttgrateng |
Blomkålris |
Ref. Lifesum |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar