Lavkarbo BIFF FAJITAS a'la Edel 🍃


Fajita består av stekt eller grillet kjøtt eller kylling på myke tortilla.
Retten serveres som oftest med løk og paprika.
Populære tilbehør er rømme, guacamole og salsa.

Dette er en lavkarbo utgave med Monster lavkarbo tortilla (4,4 g karbo per lefse).
De inneholder litt hvetemel. 11g karbo per 100g, så man bør ikke spise dem hver dag, men det er ett mye bedre alternativ enn 'vanlige' tortilla, som man får kjøpt i butikken.

Hvis du går på ekstrem lavkarbo kan gjerne lage lavkarbo tortilla selv, oppskrift 👉 her !

Oppskriften er ganske så lik den 👉 her, som jeg er veldig godt fornøyd med
men har endret den til en veldig god lavkarbo utgave 🍅
Jeg har byttet ut maizena i sausen med johannesbrødkjernemel og hoisinsaus med litt mer soyasaus og tilsatt litt fiber sirup. Tomatsalsa'n er søtet med fiber sirup i stedet for flytende honning !

Jeg har kjøpt lavkarbo tortilla, samt en Monsterpakke fra Tights.no, for å teste ut noen av produktene.
Blir litt lei av stadig å bake tortilla og lignende selv, så jeg ville teste om produktene var 'etanes'.


Herlig mørt biffkjøtt i en klebrig, tykk og smaksrik saus 🌿
Servert med hjemmelaget guacamole, som du finner oppskrift på 👉 her, tomatsalsa og rømme i myke og helt greie tortilla.

Vet ikke hva det er med meg og avokado, enten er de steinharde eller så er de nesten råtne. Fryst avokado er faktisk veldig smart og er perfekte til å lage guacamole av !

Skikkelig digg 🍅🌿


Du trenger til 4 personer:
Inneholder 1112 kcal, 21,9g karbo / 278 kcal, 5,5g karbo per porsjon
  • 800 g ytrefilet av storfe
  • 1 glass jalapeno
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 gul løk
  • 1 ts johannesbrødkjernemel
  • 1,5 dl vann
  • 3-4 ss soyasaus
  • 1 ss soppsoya
  • 1/2 ss fiber sirup
  • Salt
  • Pepper
Tilbehør:
  • Lavkarbo tortilla
  • Guacamole
  • Tomatsalsa *
  • Lettrømme
Sånn gjør du:
  1. Skjær biffkjøtt i strimler, legg det i en pose og mariner kjøttet i jalapeno med kraften i en times tid. La kjøttet ligge i romtemperatur.
  2. Sil av kraften og fjern også en god del av jalapeno'en, hvis du ikke vil ha en veldig hot matopplevelse.
  3. Stek kjøttet i flere omganger i en blanding av olje og smør i en varm stekepanne. Legg kjøttet til side.
  4. Skjær paprika og løk i tynne strimler.
  5. Skru ned varmen litt på stekepannen og stek grønnsakene i stekepannen.
  6. Rist johannesbrødkjernemel sammen med 1 dl vann og la det svelle i 5 minutter, før du blander det inn i retten.
  7. Legg tilbake kjøttet.
  8. Bland alt godt sammen og kok til det tykner, tilsett litt mer vann hvis nødvendig. Jeg brukte totalt 1,5 dl vann.
  9. Smak til med fiber sirup, soyasaus, soppsoya, salt og pepper.
  10. Varm tortilla raskt i mikrobølgeovnen eller i stekeovn.
  11. Server retten med tomatsalsa, guacamole og rømme. Jeg synes lettrømme er best.
Tomatsalsa 🍅
380 gram ferdig tomatsalsa. 
Inneholder 98 kcal, 16,3g karbo / ca. 24 kcal og 4g karbo per 100g
  • 0,5 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 0,5 ss fiber sirup
  • 400 g hakkede tomater
  • 1 ss limesaft
  • Salt 
  • Pepper
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Finhakk rødløk og hvitløk.
  2. Del chili på langs og fjern frøene. Finhakkes.
  3. Ha alle ingrediensene, bortsett fra koriander i en kasserolle.
  4. La det småkoke uten lokk i ca. 15 minutter.
  5. Tilsett grovhakket koriander mot slutten av koketiden.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Serveres varm eller kald.
Ingredienser 
Ref. Lifesum
Marinerer ytrefilet !
Lager tomatsalsa 🍅
Ref. Lifesum 
Moser sammen guacamole 🌿
Ferdig marinert !
Rist johannesbrødkjernemel ut i vann og la det svelle !
Spis & Nyt !

Dagens 30 minutter, ble en tur på nesten 4 km i nærområdet i Bekkelaget, Ottestad.
Det er så fint ute nå, så har du mulighet så kom deg ut på tur.
Godt for både sjel og kropp 🌼🌻🌺



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF