15 august 2020

GRILLET LAVKARBO FATHEAD PIZZA 🍕


For å kunne grille pizza trenger du en grill med lokk og pizzastein !
Pizzasteinen er laget i keramikk og absorberer fuktighet under steking.
Les om behandling av pizzastein nederst i innlegget.

Fathead pizzabunn 
- er en verdenskjent lavkarbo pizzabunn.

Den er laget av mandler, egg og ost. 
Jeg synes den bedre enn pizzabunn laget av blomkål, som mange bruker når de lager pizza med lite karbohydrater. 

Oppskrift på pizza med blomkålbunn finner du 👉 her !


Du kan toppe pizzaen med hva du vil, men ikke legg på for mye fyll.
Jeg brukte løvtynn skinke, fersk champinjong og masse ost i dag.


Fremgangsmåten passer også perfekt til pizza med serrano & pesto, som du finner oppskrift på 👉  her !

Husk på at pizzabunnen får mer varme enn fyllet så du kan risikere at løk og rått kjøtt ikke blir gjennomstekt når bunnen er ferdig. 

Fathead pizzabunn må forstekes, men hvis du bruker vanlig pizzabunn av mel er ikke det nødvendig.

Resultatet blir supergod pizza 🍕
Skikkelig snadder altså, ble litt brent rundt kanten, men grillmat skal jo være litt 'røff '.
Sprø bunn, på grensen til svidd, men ikke brent, etter min smak helt perfekt !



Fathead pizzabunn
Oppskriften er beregnet til langpanne.
  • 160 g mandler
  • 220 g revet mozzarella
  • 4 ss smøreost
  • 2 stk egg
  • 1 ts salt
  • 2 ts pizzakrydder
Sånn gjør du:
  1. Kvern mandler til mel.
  2. Smelt mozzarella og smøreost i 1,5 minutt i en bolle på full effekt i microovn.
  3. Ta ut av ovnen og rør godt sammen. Sett så inn i microovnen igjen og kjør i 1 minutt til, til alt er smeltet. Har du ikke mikro så kan du smelte osten i en kjele på svak varme.
  4. Rør raskt inn mandelmel, egg og krydder i osteblandingen, mens den fremdeles er varm.
  5. Legg pizzadeigen på ett bakepapir. Pass på at papiret har samme størrelse som pizzasteinen. 
  6. Pensle ett annet bakepapir med et tynt lag olje, så ikke bunnen fester seg til bakepapiret. Legg bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot pizzadeigen. Kjevle forsiktig på bakepapiret så du får en passe tynn pizzabunn. Muligens du må skjære av den litt så den ikke blir for tykk.
  7. Prikk hele deigen med en gaffel for å slippe at det dannes luftbobler i deigen under grillingen.
Pizzasaus
Oppskriften er til to stk pizza
  • 400 g hermetisk tomat
  • 4 ss tomatpurè
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ts oregano
  • 2 ts tørr basilikum.
Sånn gjør du:
  1. Kok opp tomater, tomatpure, basilikum og oregano.
  2. La den småkoke i ca. 15 minutter. Pass på så du ikke koker den helt tørr.
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Bruk gjerne en stavmikser for å få fin konsistens.
Topping
  • Revet mozzarella & cheddar
  • Champinjong
  • Skinke
  • Ruccola
Sånn gjør du:
  1. Legg pizzasteinen på en kald grill og varm opp grillen på høy varme. La den varmes opp i ca. 40 minutter.
  2. Legg pizzabunnen med bakepapiret på den glovarme pizzasteinen.
  3. Grill pizzabunnen under lokk i 3 minutter.
  4. Fjern bakepapiret. Ha alle ingrediensene klare, så du får satt lokket på igjen så fort som mulig.
  5. Smør ett godt lag med pizzasaus på pizzabunnen. Pass på så du ikke brenner deg.
  6. Legg på ost, champinjong og skinke.
  7. Grill pizzaen videre under lokk i 6-7 minutter.
  8. Dryss over ruccola ved servering.
  9. Avkjøl pizzasteinen under lokk på grillen, så den ikke sprekker !!
Pizzasaus !
Pizzabunn !
Pizzabunn !
Tilpass bunnen til riktig størrelse !
Kjør sausen med en stavmikser !
Pizzafyll !
Varm opp pizzastein og grillen !
Grill bunnen under lokk i 3 minutter !
Fjern bakepapiret og legg på pizzafyll !
Spis & Nyt !
Behandling av pizzastein 
  1. Sett pizzasteinen i en kald ovn eller grill -og varm den opp. Setter du den rett inn i en varm ovn vil den sprekke !
  2. Skjær ALDRI pizzaen direkte på pizzasteinen.
  3. Avkjøl steinen inne i stekeovn/grillen før du rengjør den.
  4. Bruk kun varmt vann og oppvaskbørste, ikke såpe.
  5. Ikke vask den i oppvaskmaskin !
  6. Steinen bør tørke helt før den brukes igjen.
  7. Steinen vil bli mørkere etter hvert som den brukes, men det går ikke utover egenskapene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF