}); Edels Mat & Vin: Blåskjell med cognac & grønn pepper på grillen 🥂 Louis Métaireau Cuvée One ! Google+

fredag 7. august 2020

Blåskjell med cognac & grønn pepper på grillen 🥂 Louis Métaireau Cuvée One !


Blåskjell er nydelig mat -og noe av det enkleste man kan servere !

Har du prøvd med en klunk cognac sammen med blåskjell ??
Smaker supergodt !

Når jeg tidligere har grillet blåskjell har jeg pakket dem inn i aluminiumsfolie og laget porsjonspakker.
Du finner en, av mange oppskrifter på det her !

I denne oppskriften griller jeg blåskjell i aluminiumsform. 
Da må du ha en grill med lokk -og grillen må være skikkelig varm før du legger på blåskjellene.



Tilbehør velger du selv !
Godt brød, pommes frites eller kanskje sellerirot frites, som du finner oppskrift på her, hvis du ønsker ett måltid med få karbohydrater.


I glasset : Louis Métaireau Cuvée One 2018 🥂

Perfekt vin til blåskjell !
Laget av druen Melon de Bourgogne.  

Druene dyrkes i den vestlige enden av Loiredalen, like ved byen Nantes i regionen Pays de la Loire. 
Det er en frisk og god hvitvin, som inneholder under 3 gram sukker per 100 gram.
Spis & Nyt ♫♪


Du trenger, som forrett til 3 personer
  • 1 kg blåskjell
  • 1-2 stk sjalottløk
  • 2 ts hel grønn pepper
  • 2 ss timian, frisk
  • 4 ss cognac
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl tørr hvitvin
  • Koriander, frisk
Sånn gjør du:
  1. Vask og rens blåskjell, kast dem som ikke åpner seg.
  2. Legg blåskjellene i en aluminiumsform.
  3. Knus grønn pepper i en morter og finhakk sjalottløk.
  4. Dryss grønn pepper og sjalottløk over blåskjellene.
  5. Tilsett fløte, hvitvin og cognac -og dryss over frisk timian.
  6. Legg dem på en varm grill og la dem dampe under lokk i ca.10 minutter, til skjellene åpner seg.
  7. Server blåskjell i dype tallerkener og hell over den gode sausen.
  8. Dryss over frisk koriander.
Blåskjell med sjalottløk og grønn pepper 

Varm opp grillen !

Legg blåskjellene på en godt oppvarmet grill !

Spis & Nyt !!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar