STROGANOFF - gryte med kjøttdeig !

I sommer 'lånte jeg ut' plass i fryseren til noen turister fra Tønsberg, som hadde kjøpt masse kjøtt av hereford storfe fra Prostmyra Gård i Trysil. De skulle overnatte i Ottestad -og var bekymret for at kjøttet skulle begynne å tine i kjølebagen.

Jeg ville selvfølgelig ikke ha noe betaling, men 'damen' insisterte på at litt kjøttdeig skulle hun i hvert fall legge igjen. Derfor ble det veldig god kjøttdeig i gryta i dag !

Biff stroganoff er en av mine favoritter. Jeg synes sausen smaker så godt.
Den blir jo vanligvis laget med biffkjøtt, men den kan også lages med kjøttdeig.

Enkel, billig og god middag 🍅
Serveres med ris, pasta eller potetmos og gjerne en salat.
Ferdig på under 20 minutter, hvis du lager pasta dagen før servering ♫♫

Jeg serverte retten med hjemmelaget lavkarbo pasta og lavkarbo vin 🍷 
Cavaliere d'Oro Gabbiano Chianti Classico 2016
Inneholder mindre enn 3g sukker per liter 🍷


Til 4 porsjoner trenger du:
  • 500 g kjøttdeig
  • 1 løk
  • 2 ss smør 
  • 2 ts johannesbrødkjernemel og 1 dl vann eller 1,5 ss hvetemel 
  • 3 ss tomatpuré
  • 3 dl kjøttkraft
  • 1 dl Crème Fraîche Lett
  • Salt
  • Pepper
  • Persille
  • Pasta/ris/potetmos
  • Salat
Sånn gjør du:
  1. Skrell løken, hakk den fint og stek den sammen med kjøttdeigen
  2. Fres tomatpuré, sammen med  kjøttdeigen.
  3. Rør ut johannesbrødkjernemel ut i litt vann og la det svelle i noen minutter eller dryss over hvetemel, og rør det godt inn i kjøttdeigen.
  4. Tilsett kjøttkraft, jeg brukte vann og ett beger kjøttfond.
  5. Tilsett crème fraîche og rør forsiktig om.
  6. La retten putre i 10 minutter.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Dryss over hakket persille ved servering.

Lavkarbo-pasta

Oppskriften er til 300 gram ferdig pasta.
Inneholder : 759 kcal - 5,4 g karbo / 253 kcal - 1,8 g karbo per 100 gram ferdig stekt pasta
  • 4 egg
  • 125 g kremost
  • 1/2 dl fiberhusk
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 150°C.
  2. Visp sammen egg, kremost og fiberhusk i en blender.
  3. La pastadeigen svelle i 10 minutter.
  4. Del deigen i to og legg halvparten på et ark bakepapir.
  5. Pensle ett annet bakepapir med et tynt lag olivenolje på.
  6. Legg bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot pastadeigen.
  7. Kjevle forsiktig på bakepapiret så du får ett tynt lag med pastadeig.
  8. Dra forsiktig av det øverste bakepapiret.
  9. Stekes i 10 minutter.
  10. Gjenta med den andre halvparten av pastadeigen.
  11. La pastaen avkjøles litt før du ruller den sammen og skjærer den opp i tynne strimler.
  12. Oppbevares i tett boks i kjøleskapet, hvis du ikke skal spise den med en gang -den kan også fryses.
  13. Varmes opp i pastasaus eller kraft/buljong av grønnsaker eller kjøtt.
Lager pasta !

Hjemmelaget lavkarbo pasta !
Ingredienser 

Gryte og pasta 


Cavaliere d'Oro Gabbiano Chianti Classico 2016
Kr. 140,- (Vinmonopolet 2020)




2 kommentarer:

  1. Dette så utrolig godt ut! Stroganoff er utrolig godt! Skal testes!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk :) Enkel, god og billig utgave av stroganoff. Har du ett kosthold med lite karbo er det perfekt middag.

      Slett