STRULL


Strull er lillesøsteren til krumkaka 💝
Krumkaker er kraftigere og mer robuste i forhold til den tynne og skjøre strullen med blondekanter 💃

Krumkaker, som du finner oppskrift på 👉 her, er laget med blant annet smør og egg.

I stull er det kun fløte eller seterrømme, samt hvetemel, sukker og litt vann.
Jeg bruker fløte i min oppskrift, men mange bruker seterrømme, da blir kakene mer syrlige.

Strull blir stekt i krumkakejern -og må rulles sammen med en gang de er ferdig stekt.
Man blir veldig varm på fingertuppene, så trikset er å bruke engangshansker av vinyl 👍

Strull skal være supertynn og sprø 💝
Jeg har lest noen oppskrifter og i de fleste står det at røren skal være tynn, men den er ikke det altså. Du får ikke tynn røre når du pisker krem og etterpå tilsetter mel og en liten skvett vann. Kakene skal være tynne - ikke røren.


Du trenger til 25 stk:
  • 2,5 dl kremfløte 
  • 100 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • 0,5 dl kaldt vann
Sånn gjør du:
  1. Visp kremfløte og sukker til krem.
  2. Sikt inn hvetemel og rør det inn i røren sammen med vann. 
  3. La røren svelle i kjøleskapet i 30 minutter.
  4. Legg en stor teskje røre i krumkakejernet og stek til kaken er lyst gyllen. 
  5. Rull kakenen raskt sammen rundt skaftet på en tresleiv og avkjøl dem på en rist. 
  6. Legg dem forsiktig i kakeboks. Oppbevares tørt, ikke legg dem i kjøleskapet -og de tåler ikke å fryses.
Ingredienser 💚

Pisk kremfløte og sukker til krem 💚

Klar til dyst.... 💚


Så mye trenger du til en strull 💚

Spis & Nyt 💚

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar